Ra­ta­touil­le­qui­che

Deze ratatouillequiche steelt de show bij elke etentje en picknick. Handig: je kunt hem een dag van tevoren al maken.

  • lunch
  • 4 personen
  • 520 kcal voedingswaarden
    • 20 min. bereiden
    • 45 min. oventijd
(563)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
frans lunch Deze ratatouillequiche steelt de show bij elke etentje en picknick. Handig: je kunt hem een dag van tevoren al maken. 4 personen
3 563

Ingrediënten

Keukenspullen
  • quichevorm (Ø 24 cm)

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven op 180 °C.
  2. Vet de quichevorm in met olie. Bekleed de vorm met het ontdooide deeg. Snijd de courgette en paprika in blokjes. Verhit de olie in een pan. Bak de courgette en de paprika 3 min. op hoog vuur. Giet af en schep in de quichevorm.
  3. Klop de eieren los met de tomatenpuree, crème fraîche, peper en zout. Schenk over het groentenmengsel en verkruimel de kaas erover. Bak ca. 45 min.

serveertip:

Met spinaziesalade een volwaardige maaltijd.

bewaartip:

Je kunt de quiche 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast. Verwarm ca. 20 min. in de oven op 160 °C. Koud ook lekker.

video

Pa­pri­ka's schoon­ma­ken

Instructievideo - 00:28 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 520 kcal
  • eiwit 17 g
  • koolhydraten 33 g
  • vet 36 g
    waarvan verzadigd 17 g
  • natrium 485 mg
  • vezels 1 g
Tags
Ook te zien in

Ratatouillequiche

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ra­ta­touil­le­qui­che

1
1

Verwarm de oven op 180 °C.

2
2
  • 1 el olijfolie
  • 5 plakjes deeg voor hartige taart

Vet de quichevorm in met olie. Bekleed de vorm met het ontdooide deeg.

Bakvormen bekleden

Instructievideo

02:06 min.

3
3
  • ½ courgette
  • 1 rode paprika

Snijd de courgette en paprika in blokjes.

Brunoise snijden

Instructievideo

00:38 min.

4
4
  • 1 el olijfolie

Verhit de olie in een pan. Bak de courgette en de paprika 3 min. op hoog vuur. Giet af en schep in de quichevorm.

5
5
  • 4 eieren
  • 70 g tomatenpuree
  • 200 ml crème fraîche

Klop de eieren los met de tomatenpuree, crème fraîche, peper en zout.

6
6
  • 100 g geitenkaas naturel 55+

Schenk over het groentenmengsel en verkruimel de kaas erover. Bak ca. 45 min.

serveertip:

Met spinaziesalade een volwaardige maaltijd.

bewaartip:

Je kunt de quiche 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast. Verwarm ca. 20 min. in de oven op 160 °C. Koud ook lekker.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.