Sch­war­zwal­der-cup­ca­kes

  • bijgerecht
  • 12 stuks
  • 330 kcal voedingswaarden
    • 15 min. bereiden
    • 2 u. 25 min. wachten
(55)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
bijgerecht 12 stuks
4 55

Ingrediënten

Keukenspullen
  • 12 papieren cupcakevormpjes, muffinvorm met 12 holtes, mixer, kaasschaaf

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Verdeel de papieren vormpjes over de muffinvorm.
  2. Klop de boter met de suiker en vanillesuiker licht en luchtig met de mixer. Klop 4 min. Klop de eieren er 1 voor 1 door. Voeg pas het 2e ei toe als het 1e helemaal is opgenomen. Klop nog 3 min. Spatel het bakmeel en de cacaopoeder zo luchtig mogelijk door het beslag en voeg de melk toe. Roer 100 g chocolade samen met 4 el kersen door het beslag.
  3. Verdeel het beslag over de vormpjes. Bak ze in het midden van de oven in 15-20 min. goudbruin en gaar. Neem uit de oven en laat 5 min. in de vorm op een rooster afkoelen. Laat ze vervolgens uit de vorm op het rooster minimaal 2 uur verder afkoelen.
  4. Snijd eventueel de topjes van de afgekoelde cupcakes, zo zijn ze mooi vlak en kun je ze straks gemakkelijk bestrijken. Maak met de kaasschaaf krullen van de rest van de chocolade. Klop de slagroom met de 2 el suiker stijf. Bestrijk de cupcakes met slagroom. Bestrooi direct met de chocoladekrullen en garneer met een kers.
video

Cup­ca­kes ma­ken

Kookles interactief - 00:44 min.
Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 330 kcal
  • eiwit 4 g
  • koolhydraten 31 g
  • vet 21 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.