Ro­zij­nen-se­sam­cup­ca­kes met cho­co­la­de­gana­che

  • bijgerecht
  • 12 stuks
  • 415 kcal voedingswaarden
    • 15 min. bereiden
    • 2 u. 55 min. wachten
(25)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
bijgerecht 12 stuks
4 25

Ingrediënten

Keukenspullen
  • 12 papieren cupcakevormpjes, muffinvorm met 12 holtes, mixer

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Verdeel de papieren vormpjes over de muffinvorm.
  2. Klop de boter met de suiker en vanillesuiker licht en luchtig met de mixer. Klop 4 min. Klop de eieren er 1 voor 1 door. Voeg pas het 2e ei toe als het 1e helemaal is opgenomen. Klop nog 3 min. Spatel het bakmeel zo luchtig mogelijk door het beslag en voeg de melk toe. Roer de rozijnen en 3 el sesamzaad erdoor.
  3. Verdeel het beslag over de vormpjes. Bak ze in het midden van de oven in 15-20 min. goudbruin en gaar. Neem uit de oven en laat 5 min. in de vorm op een rooster afkoelen. Laat ze vervolgens uit de vorm op het rooster minimaal 2 uur verder afkoelen.
  4. Verhit ondertussen de slagroom in een steelpan maar laat niet koken. Doe de chocolade in een kom en schenk de hete slagroom erbij. Roer tot de chocolade is gesmolten. Laat de ganache minimaal 30 min. in de koelkast opstijven. Bestrijk de afgekoelde cupcakes ermee. Bestrooi direct met de rest van het sesamzaad en garneer met een chocoladekogel.

Tip:

U kunt de cupcakes ook garneren met witte chocoladekogels (zak 175 g, bijv Maltesers).

video

Gana­che ma­ken

Instructievideo - 01:43 min.
Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 415 kcal
  • eiwit 6 g
  • koolhydraten 39 g
  • vet 26 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.