Pret­zels

Pretzels zijn zachte broodjes die je bestrooit met zeezout. Een lekkere Amerikaanse snack!

  • borrelhapje
  • 10 personen
  • 150 kcal voedingswaarden
    • 15 min. bereiden
    • 40 min. wachten
    • 15 min. oventijd
(110)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
amerikaans borrelhapje Pretzels zijn zachte broodjes die je bestrooit met zeezout. Een lekkere Amerikaanse snack! 10 personen
4 110

Ingrediënten

Keukenspullen
  • bakpapier

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Doe de bloem, gist, suiker, bakpoeder en het zout in een kom. Maak een kuiltje in het midden en schenk er het warme water in. Kneed in 8 min. tot een soepel deeg. Laat 30 min. rijzen. Verwarm de oven voor op 225 ºC.
  2. Kneed het deeg nogmaals door en verdeel in 10 gelijke stukjes. Rol uit tot rolletjes van 40 cm lang. Leg elk rolletje in een U-vorm. Neem de uiteinden en draai die een slag om elkaar heen. Duw de uiteinden vast in de bocht van de U. Maak zo nog 9 pretzels.
  3. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Splits het ei en bestrijk met de eidooier (het eiwit wordt niet gebruikt). Bestrooi met het zeezout en laat de pretzels nog 10 min. rijzen. Bak in ca. 15 min. in het midden van de oven bruin en gaar.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 150 kcal
  • eiwit 6 g
  • koolhydraten 29 g
  • vet 1 g
    waarvan verzadigd 0 g
  • natrium 400 mg
  • vezels 2 g
Tags
Ook te zien in

Pretzels

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Pret­zels

1
1
  • 400 g bloem
  • 7 g droge gist
  • 1 tl suiker
  • 2 tl bakpoeder
  • 1 tl zout
  • 250 ml water

Doe de bloem, gist, suiker, bakpoeder en het zout in een kom. Maak een kuiltje in het midden en schenk er het warme water in.

2
2

Kneed in 8 min. tot een soepel deeg. Laat 30 min. rijzen.

3
3

Verwarm de oven voor op 225 ºC.

4
4

Kneed het deeg nogmaals door en verdeel in 10 gelijke stukjes. Rol uit tot rolletjes van 40 cm lang. Leg elk rolletje in een U-vorm.

5
5

Neem de uiteinden en draai die een slag om elkaar heen. Duw de uiteinden vast in de bocht van de U. Maak zo nog 9 pretzels.

6
6
  • 1 ei

Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Splits het ei en bestrijk met de eidooier (het eiwit wordt niet gebruikt).

7
7
  • 1 el grof zeezout

Bestrooi met het zeezout en laat de pretzels nog 10 min. rijzen. Bak in ca. 15 min. in het midden van de oven bruin en gaar.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.