Arn­hem­se kaas­meis­jes

  • borrelhapje
  • 20 stuks
  • 100 kcal voedingswaarden
    • 25 min. bereiden
    • 1 uur wachten
(10)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands borrelhapje 20 stuks
3 10

Ingrediënten

Keukenspullen
  • bakpapier

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Bloem met mespunt zout boven kom zeven. In kommetje gist door melk roeren. Melkmengsel door bloem roeren. Boter toevoegen en tot soepel en glad deeg kneden. Deeg tot rol vormen en afgedekt 1 uur in koelkast laten rusten.
  2. Oven voorverwarmen op 175 ºC. Deegrol in 16-20 dunne plakjes snijden. Van plakjes balletjes rollen. Op met bloem bestoven werkvlak deegballetjes met deegroller tot kleine ovale vormen van ca. 12 cm lang rollen. Deegplakjes op met bakpapier beklede bakplaat leggen en bestrooien met geraspte kaas en zeezout. Strooisel iets aandrukken. Koekjes in oven in ca. 15 min. goudbruin bakken. Op rooster laten afkoelen.

Tip:

Laat voor zoete Arnhemse meisjes de kaas en het zeezout weg. Rol de deegballetjes door wat grof kristalsuiker en bestrooi ze na het uitrollen met nog wat extra suiker.

Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 100 kcal
  • eiwit 3 g
  • koolhydraten 8 g
  • vet 6 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.