Chi­li dog

(32)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
amerikaans bijgerecht 4 personen
4 32

Ingrediënten

Keukenspullen
  • grillpan

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verhit 1 el olie in een hapjespan. Fruit de knoflook 1 min. Voeg de tomatenpuree, bonen en pepper sauce toe. Laat 5 min. zachtjes koken. Verhit ondertussen de grillpan. Bestrijk de worsten met de rest van de olie en gril ze in 10 min. gaar. Keer regelmatig.
  2. Snijd voor de guacamole de avocado overlangs doormidden. Verwijder de pit en schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil. Snijd het vruchtvlees in blokjes en doe met de zure room en sjalot in een kom. Snijd de koriander fijn. Rasp de groene schil van de limoen en pers de vrucht uit. Roer het rasp en sap met de helft van de koriander, peper en zout door de avocado.
  3. Snijd de broodjes bovenop in de lengte in. Schep op elk broodje 1 el chili en leg er 1 worst op. Schep er 1 el guacamole op en garneer met de rest van de koriander.
video

Ui snip­pe­ren

Instructievideo - 00:52 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 615 kcal
  • eiwit 31 g
  • koolhydraten 41 g
  • vet 35 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.