Gu­a­ca­mo­le met ge­pof­te aard­ap­pel

Zo aten we de Mexicaanse klassieker nog nooit: met paprika, bosui én aardappel uit de oven

(31)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
mexicaans bijgerecht Zo aten we de Mexicaanse klassieker nog nooit: met paprika, bosui én aardappel uit de oven 4 personen
3 31

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • staafmixer

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Verpak elke aardappel in aluminiumfolie en pof ca. 45 min. in het midden van de oven. Controleer na 40 min. of de aardappelen gaar zijn door er met een vork in te prikken. Komt die er weer gemakkelijk uit, dan zijn de aardappelen gaar. Laat ondertussen de paprika's uitlekken in een zeef. Snijd de paprika’s, knoflook, koriander en bosui fijn en doe in een kom.
  2. Snijd de avocado’s overlangs doormidden en verwijder de pit. Schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil en snijd het in stukjes. Voeg met de azijn en pepersaus toe aan het paprikamengsel. Breng op smaak met peper en eventueel zout en schep om. Houd 3 el achter voor garnering en pureer de rest met de staafmixer tot guacamole.
  3. Leg de aardappelen in folie op een grote schaal en maak de bovenkant van de folie open. Snijd de aardappelen over de lengte in en schep er 1 el guacamole op. Garneer met het achtergehouden avocadomengsel. Serveer de rest van de guacamole erbij.

variatietip:

De guacamole is ook lekker op geroosterd speltbrood

video

Aard­ap­pel pof­fen

Instructievideo - 01:01 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 355 kcal
  • eiwit 6 g
  • koolhydraten 43 g
  • vet 16 g
    waarvan verzadigd 2 g
  • natrium 280 mg
  • vezels 8 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in

Guacamole met gepofte aardappel

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Gu­a­ca­mo­le met ge­pof­te aard­ap­pel

1
1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2
2
  • 8 iets kruimige aardappelen

Verpak elke aardappel in aluminiumfolie en pof ca. 45 min. in het midden van de oven.

Aardappel poffen

Instructievideo

01:01 min.

3
3

Controleer na 40 min. of de aardappelen gaar zijn door er met een vork in te prikken. Komt die er weer gemakkelijk uit, dan zijn de aardappelen gaar.

4
4
  • 295 g gegrilde paprika's
  • 1 teen knoflook
  • 15 g koriander
  • 3 bosuitjes

Laat ondertussen de paprika's uitlekken in een zeef. Snijd de paprika’s, knoflook, koriander en bosui fijn en doe in een kom.

5
5
  • 2 avocado's

Snijd de avocado’s overlangs doormidden en verwijder de pit.

Avocado schillen

Instructievideo

00:46 min.

6
6

Schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil en snijd het in stukjes.

7
7
  • 3 el rodewijnazijn
  • ½ tl red pepper sauce

Voeg met de azijn en pepersaus toe aan het paprikamengsel.

8
8

Breng op smaak met peper en eventueel zout en schep om.

9
9

Houd 3 el achter voor garnering en pureer de rest met de staafmixer tot guacamole.

10
10

Leg de aardappelen in folie op een grote schaal en maak de bovenkant van de folie open.

11
11

Snijd de aardappelen over de lengte in en schep er 1 el guacamole op.

12
12

Garneer met het achtergehouden avocadomengsel. Serveer de rest van de guacamole erbij.

variatietip:

De guacamole is ook lekker op geroosterd speltbrood

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.