New York clas­sic dog

(36)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
amerikaans bijgerecht 4 personen
4 36

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verhit de olie in een koekenpan. Bak de ui met het karwijzaad 10 min. op middelhoog vuur. Schep regelmatig om. Laat de zuurkool uitlekken en vang het vocht op. Schep de zuurkool om met de mosterd en zet apart tot gebruik. Voeg het zuurkoolvocht met de tomatenpuree toe aan de uien, draai het vuur hoog en laat 5 min. zachtjes koken.
  2. Verwarm ondertussen de worsten volgens de aanwijzingen op de verpakking en snijd de broodjes bovenop in de lengte in.
  3. Schep op elk broodje 2 el zuurkool, hierop 1 partystick en 2 worsten. Verdeel vervolgens de gebakken uienringen erover.

Tip:

Met een salade erbij wordt dit gerecht een hoofdgerecht. Maak deze salade door de rest van de Frankfurters en partysticks in stukjes te snijden. Schep om met de rest van de zuurkool en 2 el mosterd.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 355 kcal
  • eiwit 14 g
  • koolhydraten 35 g
  • vet 17 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.