Puur en eer­lijk bur­ger

(95)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
3 95

Ingrediënten

Keukenspullen
  • grillpan

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Meng de komkommer in een kom met de tomaten en ui. Schenk de azijn erover. Laat 30 min. staan. Schep af en toe om. Meng ondertussen het gehakt met het ei, paneermeel, de kruiden, peper en zout. Kneed door met natte handen. Verdeel het mengsel in vieren en maak van elke portie een burger van 1 cm dik.
  2. Verhit de grillpan. Bestrijk de hamburgers met de olie en gril ze in 6 min. net gaar. Keer halverwege.
  3. Laat de groenten uitlekken in een vergiet. Halveer de broodjes en beleg met wat groenten. Leg daarop de hamburgers en schep er meer groenten op. Eindig met wat ketchup.

Tip:

Ook lekker: een cheeseburger. Strooi 4 el geraspte puur en eerlijk biologisch belegen kaas over de warme hamburgers.

video

Vlees gril­len

Instructievideo - 00:39 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 435 kcal
  • eiwit 26 g
  • koolhydraten 42 g
  • vet 17 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.