Pi­ta met cur­ry­ge­hakt

In een kwartiertje maak je dit lekkere broodje met gehakt en frisse groenten.

(238)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht In een kwartiertje maak je dit lekkere broodje met gehakt en frisse groenten. 4 personen
3 238

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Halveer de paprika’s, verwijder de steelaanzet en de zaadlijsten en snijd in stukjes. Snipper de uien. Verhit de olie in een hapjespan en bak hierin de ui en paprika 3 min. op middelhoog vuur.
  2. Voeg het gehakt toe en bak 2 min. mee. Roer de curry erdoor en bak 8 min. Schep regelmatig om en breng op smaak met peper en eventueel zout.
  3. Pluk ondertussen de blaadjes van de munt en snijd fijn. Doe met de yoghurt in een kom en breng op smaak met peper en eventueel zout.
  4. Verwarm de pitabroodjes volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd ze open en vul ze met de veldsla en het currygehakt. Verdeel de yoghurt-muntsaus erover.
video

Pa­pri­ka's schoon­ma­ken

Instructievideo - 00:28 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 470 kcal
  • eiwit 24 g
  • koolhydraten 59 g
  • vet 14 g
    waarvan verzadigd 6 g
  • natrium 660 mg
  • vezels 5 g
Tags
Ook te zien in

Pita met currygehakt

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Pi­ta met cur­ry­ge­hakt

1
1
  • 1 zak paprikamix

Halveer de paprika’s, verwijder de steelaanzet en de zaadlijsten en snijd in stukjes.

2
2
  • 2 uien
  • 2 el zonnebloemolie

Snipper de uien. Verhit de olie in een hapjespan en bak hierin de ui en paprika 3 min. op middelhoog vuur.

Ui snipperen

Instructievideo

00:52 min.

3
3
  • 300 g rundergehakt
  • 8 el curry kruiden ketchup

Voeg het gehakt toe en bak 2 min. mee. Roer de curry erdoor en bak 8 min. Schep regelmatig om en breng op smaak met peper en eventueel zout.

4
4
  • 7½ g munt
  • 4 el Bulgaarse yoghurt

Pluk ondertussen de blaadjes van de munt en snijd fijn. Doe met de yoghurt in een kom en breng op smaak met peper en eventueel zout.

5
5
  • 8 pitabroodjes

Verwarm de pitabroodjes volgens de aanwijzingen op de verpakking.

6
6
  • 75 g veldsla

Snijd ze open en vul ze met de veldsla en het currygehakt. Verdeel de yoghurt-muntsaus erover.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.