Brood­je bur­ger met ver­bor­gen groen­ten

Nee, het is geen vegaburger. Er zit vlees in. Maar ook een portie groente. Goed bedacht!

(19)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Nee, het is geen vegaburger. Er zit vlees in. Maar ook een portie groente. Goed bedacht! 4 personen
3 19

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • keukenmachine
  • hapjespan

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de ui, winterpeen en bleekselderij grof. Doe samen met de kaas in de keukenmachine en maal tot een samenhangend geheel. Voeg het gehakt en het paneermeel toe, kneed tot een samenhangend geheel en breng op smaak met peper en eventueel zout. Vorm er met natte handen 4 burgers van.
  2. Verhit een hapjespan zonder olie of boter en bak de burgers in 12 min. goudbruin en gaar. Snijd ondertussen de tomaten in plakjes en de sla in reepjes. Snijd de broodjes open. Verdeel de sla, burgers, tomaten, augurken en ketchup over de onderste helft van de broodjes en dek af met de bovenste helft van de broodjes.

combinatietip:

Lekker met zoete aardappel uit de oven, kijk voor het recept op de Allerhande-site.

video

Ui snip­pe­ren

Instructievideo - 00:52 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 420 kcal
  • eiwit 29 g
  • koolhydraten 29 g
  • vet 19 g
    waarvan verzadigd 9 g
  • natrium 680 mg
  • vezels 7 g
Tags
Ook te zien in

Broodje burger met verborgen groenten

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Brood­je bur­ger met ver­bor­gen groen­ten

1
1
  • 1 middelgrote ui
  • 150 g winterpeen
  • 1 stengel bleekselderij
  • 80 g Parmezaanse kaas

Snijd de ui, winterpeen en bleekselderij grof. Doe samen met de kaas in de keukenmachine en maal tot een samenhangend geheel.

Ui snipperen

Instructievideo

00:52 min.

2
2
  • 300 g mager rundergehakt
  • 3 el paneermeel

Voeg het gehakt en het paneermeel toe, kneed tot een samenhangend geheel en breng op smaak met peper en eventueel zout.

3
3

Vorm er met natte handen 4 burgers van.

4
4

Verhit een hapjespan zonder olie of boter en bak de burgers in 12 min. goudbruin en gaar.

5
5
  • 2 tomaten
  • 1 krop babyromainesla
  • 4 stuks volkoren bollen

Snijd ondertussen de tomaten in plakjes en de sla in reepjes. Snijd de broodjes open.

6
6
  • 4 el Amsterdamse mini augurken
  • 2 el ketchup

Verdeel de sla, burgers, tomaten, augurken en ketchup over de onderste helft van de broodjes en dek af met de bovenste helft van de broodjes.

combinatietip:

Lekker met zoete aardappel uit de oven, kijk voor het recept op de Allerhande-site.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.