Gum­bo met gar­na­len

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 450 kcal voedingswaarden
    • 40 min. bereiden
    • 1 uur wachten
(148)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
amerikaans hoofdgerecht 4 personen
3 148

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verhit de olie in een ruime braadpan en bak het spek 8 min. op middelhoog vuur. Schep regelmatig om. Snijd ondertussen de winterpeen in blokjes van 1 x 1 cm. Voeg samen met de bleekselderij, ui en knoflook toe en bak nog 5 min. Voeg de boter toe en laat smelten. Doe de bloem erbij en bak al roerend nog 10 min. op laag vuur.
  2. Schenk de bouillon in de pan en breng al roerend aan de kook. Voeg de tomaten toe en laat op heel laag vuur 1 uur stoven met de deksel schuin op de pan.
  3. Pel daarna de garnalen en verwijder het darmkanaal. Doe samen met de bosui in de soep en laat op heel laag vuur in nog 10 min. gaar worden. Traditioneel serveert u de gumbo met gekookte rijst, maar met brood is het ook lekker.
video

Gar­na­len pel­len

Instructievideo - 00:36 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 450 kcal
  • eiwit 25 g
  • koolhydraten 13 g
  • vet 32 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.