Ge­vul­de groen­te­maal­tijd­soep

Op koude winterdagen warm je je huisgenoten op met een stevige soep met brood.

(36)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands hoofdgerecht Op koude winterdagen warm je je huisgenoten op met een stevige soep met brood. 4 personen
3 36

Ingrediënten

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snipper de ui. Snijd de knoflook en bleekselderij klein. Snijd de winterpeen in plakken. Verhit de olie in een soeppan en fruit hierin de ui goudbruin. Bak de knoflook 1 minuut mee en roer de bleekselderij en de winterpeen erdoor.
  2. Schenk de bouillon bij de groenten en voeg de rozemarijn toe. Breng de soep aan de kook en laat hem 15 minuten zachtjes doorkoken. Laat de aardappeldobbeltjes de laatste 5 minuten meekoken.
  3. Snijd de braadworst in plakken Verhit in een koekenpan met antiaanbaklaag de rest van de olie en bak hierin op laag vuur de plakken braadworst in 15 tot 20 minuten gaar. Dek de pan af met een (spat)deksel.
  4. Breng de soep op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel de soep over vier diepe borden of kommen en leg er de plakken worst in. Lekker met grove stukken brood.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 540 kcal
  • eiwit 27 g
  • koolhydraten 29 g
  • vet 36 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Gevulde groentemaaltijdsoep

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ge­vul­de groen­te­maal­tijd­soep

1
1
  • 1 ui
  • 1 teen knoflook
  • ½ struik bleekselderij
  • 400 g winterpeen
  • 2 el olijfolie

Snipper de ui. Snijd de knoflook en bleekselderij klein. Snijd de winterpeen in plakken. Verhit de olie in een soeppan en fruit hierin de ui goudbruin. Bak de knoflook 1 minuut mee en roer de bleekselderij en de winterpeen erdoor.

2
2
  • 1 liter kippenbouillon
  • 1 el gedroogde rozemarijn
  • 450 g aardappelblokjes

Schenk de bouillon bij de groenten en voeg de rozemarijn toe. Breng de soep aan de kook en laat hem 15 minuten zachtjes doorkoken. Laat de aardappeldobbeltjes de laatste 5 minuten meekoken.

3
3
  • 4 braadworsten
  • 1 el olijfolie

Snijd de braadworst in plakken Verhit in een koekenpan met antiaanbaklaag de rest van de olie en bak hierin op laag vuur de plakken braadworst in 15 tot 20 minuten gaar. Dek de pan af met een (spat)deksel.

4
4

Breng de soep op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel de soep over vier diepe borden of kommen en leg er de plakken worst in. Lekker met grove stukken brood.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.