Bo­nen­soep met ge­gril­de var­kens­fi­let

(15)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands hoofdgerecht 4 personen
3 15

Ingrediënten

Keukenspullen
  • grillpan

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Verhit 2 eetlepels olie in een soeppan en fruit hierin de ui en de knoflook goudbruin. Roer de gesneden winterpeen, bleekselderij en spitskool erdoor en bak deze groenten een minuut mee. Schenk de kippenbouillon erbij. Breng het geheel aan de kook en laat zachtjes 15 minuten doorkoken. Voeg na 10 minuten de tomaten en de witte bonen toe. Bestrijk het vlees heel dun met olie en bestrooi met zout en peper naar smaak. Bak het vlees in 8-10 minuten in een (grill)pan gaar, keer het halverwege. Laat het vlees even rusten en snijd het daarna in repen. Breng de soep op smaak met (zout en) peper. Verdeel de soep over vier kommen of borden en leg in elke kom of bord enkele reepjes vlees.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 295 kcal
  • eiwit 21 g
  • koolhydraten 0 g
  • vet 17 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.