Bo­ter­ham met ge­bak­ken ei

(102)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands ontbijt 1 personen
3 102

Ingrediënten

Keukenspullen
  • kommetje, koekenpan

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Breek voorzichtig 1 ei boven een kommetje. Let er op dat de dooier, het gele bolletje, heel blijft.
  2. Doe een klein klontje boter in de pan en laat de boter smelten. Beweeg de pan rustig heen en weer, zo bedekt de boter de hele bodem.
  3. Pruttelt de boter? Doe dan het ei in de pan. De dooier moet nog steeds heel blijven. Zet het vuur laag en bak het ei 5 minuten.
  4. Smeer een beetje boter (of niet!) op de bruine boterham. En laat het ei voorzichtig uit de pan op de boterham glijden.
  5. Strooi een beetje zout of peper over je gebakken ei. Allebei kan natuurlijk ook als je dat lekker vindt.

Tip:

Schilder-ei: versier je gebakken ei eens met komkommer, paprika, ketchup en mayonaise. Maak er een gezicht van, een hartje of grote gekke ogen.

video

Hoe breek je een ei?

Allerhande kids - 01:21 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 270 kcal
  • eiwit 10 g
  • koolhydraten 16 g
  • vet 18 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.