Wen­tel­teef­jes van stok­brood

Maak het perfecte ontbijt af met gebakken banaan, overgoten met appeldiksap.

(67)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
ontbijt Maak het perfecte ontbijt af met gebakken banaan, overgoten met appeldiksap. 4 personen
3 67

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd het vanillestokje in de lengte open en schraap met een mespunt het merg eruit. Snijd het stokbrood in 8 schuine stukken van ca. 3 cm dik. Klop de eieren, melk en vanillemerg los in een diep bord. Wentel de stukken brood erdoor. Pel de bananen, snijd ze in lange schuine plakken.
  2. Verhit de boter in een grote koekenpan en bak de banaan in 3 min. bruin. Neem uit de pan en houd warm op een afgedekt bord. Verhit de rest van de boter en bak de stukken brood goudbruin. Keer regelmatig. Verdeel de wentelteefjes over de borden, schep de banaan erbij en garneer met de appeldiksap. Bon appétit!
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 420 kcal
  • eiwit 12 g
  • koolhydraten 60 g
  • vet 14 g
    waarvan verzadigd 8 g
  • natrium 355 mg
  • vezels 3 g
Tags
Ook te zien in

Wentelteefjes van stokbrood

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Wen­tel­teef­jes van stok­brood

1
  • 1 vanillestokje
  • 1 stokbrood

Snijd het vanillestokje in de lengte open en schraap met een mespunt het merg eruit. Snijd het stokbrood in 8 schuine stukken van ca. 3 cm dik.

2
  • 2 eieren
  • 250 ml melk

Klop de eieren, melk en het vanillemerg los in een diep bord. Wentel de stukken brood erdoor.

Tip: Laat eventueel liggen tot al het vocht door het brood is opgenomen.

3
  • 2 bananen

Pel de bananen, snijd ze in lange schuine plakken.

4
  • 25 boter

Verhit de boter in een grote koekenpan en bak de banaan in 3 min. bruin. Neem uit de pan en houd warm op een afgedekt bord.

5
  • 25 g boter

Verhit de rest van de boter en bak de stukken brood goudbruin. Keer regelmatig.

6
  • 4 el appeldiksap

Verdeel de wentelteefjes over de borden, schep de banaan erop en garneer met de appeldiksap. Bon appétit!

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.