Wen­tel­teef­jes     

Weet je nog, uit grootmoeders keuken? Brood met ei, vanillesuiker, kaneel en melk. Nog even bakken… Eet smakelijk!

(1.544)waardeer
hollands nagerecht Weet je nog, uit grootmoeders keuken? Brood met ei, vanillesuiker, kaneel en melk. Nog even bakken… Eet smakelijk! 4 personen
4 1544

Ingrediënten

Bekijk je boodschappenlijst op ah.nl/appie

Bereiden

  1. Klop het ei, de vanillesuiker, kaneel en melk los in een diep bord.
  2. Snijd de korstjes van het brood. Wentel de sneetjes brood 1 voor 1 door het eimengsel en stapel ze op een bord. Schenk de rest van het eimengsel over de broodstapel. Laat intrekken.
  3. Verhit de helft van de boter in een ruime koekenpan en bak de helft van de wentelteefjes in 5 min. goudbruin. Keer halverwege. Neem ze uit de pan, verhit de rest van de boter en bak de rest van de wentelteefjes goudbruin.

variatietip:

Met tuttifrutti: Laat 75 g tuttifrutti in 1 dl bruine rum (slijter) of sinaasappelsap afgedekt in ca. 20 minuten tegen de kook aan zacht worden. Laat de tuttifrutti uitlekken. Eimengsel voor wentelteefjes op smaak brengen met een mespunt kruidnagelpoeder. Serveer de tuttifrutti met walnotenijs bij de wentelteefjes. Met gekarameliseerde appel: Eimengsel voor wentelteefjes op smaak brengen met 1/2 theelepel citroensap. Smelt in een koekenpan 100 g suiker met 3 eetlepels water tot lichtbruin en schep er 1 in schijfjes gesneden appel door. Serveer de appelschijfjes bij de wentelteefjes. Lekker met slagroom.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 285 kcal
  • eiwit 9 g
  • koolhydraten 36 g
  • vet 11 g
    waarvan verzadigd 7 g
  • natrium 360 mg
  • vezels 2 g
Tags
Ook te zien in

Wentelteefjes     

terug naar recept

Wen­tel­teef­jes     

1
  • 1 tl gemalen kaneel
  • 250 ml melk
  • 2 zakjes vanillesuiker
  • 1 ei

Klop het ei, de vanillesuiker, kaneel en melk los in een diep bord.

2
  • 8 sneetjes casino wit

Snijd de korstjes van het brood.

3

Wentel de sneetjes brood een voor een door het eimengsel en stapel ze op een bord. Schenk de rest van het eimengsel over de broodstapel. Laat intrekken.

4
  • 20 g boter

Verhit de boter in een ruime koekenpan en bak de helft van de wentelteefjes in 5 min. goudbruin. Keer halverwege.

5
  • 20 g boter

Neem ze uit de pan, verhit de rest van de boter en bak de rest van de wentelteefjes goudbruin.

6

Bon appétit!

variatietip:

Met tuttifrutti: Laat 75 g tuttifrutti in 1 dl bruine rum (slijter) of sinaasappelsap afgedekt in ca. 20 minuten tegen de kook aan zacht worden. Laat de tuttifrutti uitlekken. Eimengsel voor wentelteefjes op smaak brengen met een mespunt kruidnagelpoeder. Serveer de tuttifrutti met walnotenijs bij de wentelteefjes. Met gekarameliseerde appel: Eimengsel voor wentelteefjes op smaak brengen met 1/2 theelepel citroensap. Smelt in een koekenpan 100 g suiker met 3 eetlepels water tot lichtbruin en schep er 1 in schijfjes gesneden appel door. Serveer de appelschijfjes bij de wentelteefjes. Lekker met slagroom.

Je hebt een verouderde versie van Internet Explorer die wij niet ondersteunen, daarom werkt deze site niet optimaal. We raden je aan een andere browser(versie) te gebruiken.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je deze site niet zien.