Wen­tel­teef­jes     

(1.490)waardeer
Een lekker hollands recept. De lunch bevat de volgende ingrediënten: ei, vanillesuiker, kaneelpoeder, melk, wit-casinobrood en boter Hollands lunch 4 personen 265 kcal
4 1490

Ingrediënten

Bekijk je boodschappenlijst op ah.nl/appie

Bereiden

1. In diep bord ei, vanillesuiker, kaneelpoeder en melk loskloppen. Korstjes van brood snijden. Sneetjes brood één voor één door eimengsel wentelen en op elkaar in ander diep bord leggen. Rest van eimengsel over broodstapel schenken. Laten intrekken totdat alle sneetjes doorweekt zijn.

2. In grote koekenpan helft van boter verhitten en helft van sneetjes brood in ca. 5 minuten goudbruin bakken, halverwege voorzichtig keren. Wentelteefjes uit pan nemen en op (warm) bord leggen. Rest van boter verhitten en op dezelfde manier rest van wentelteefjes bakken. Serveren met suiker en kaneelpoeder.

video

Wen­tel­teef­jes

Receptvideo - 01:45 min.

Tip

Met tuttifrutti: Laat 75 g tuttifrutti in 1 dl bruine rum (slijter) of sinaasappelsap afgedekt in ca. 20 minuten tegen de kook aan zacht worden. Laat de tuttifrutti uitlekken. Eimengsel voor wentelteefjes op smaak brengen met een mespunt kruidnagelpoeder. Serveer de tuttifrutti met walnotenijs bij de wentelteefjes. Met gekarameliseerde appel: Eimengsel voor wentelteefjes op smaak brengen met 1/2 theelepel citroensap. Smelt in een koekenpan 100 g suiker met 3 eetlepels water tot lichtbruin en schep er 1 in schijfjes gesneden appel door. Serveer de appelschijfjes bij de wentelteefjes. lekker met slagroom.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • Energie 265 kcal
  • Eiwit 8 g
  • Vet 12 g
  • Koolhydraten 33 g
Tags
Ook te zien in magazine

Wentelteefjes     

terug naar recept

Wen­tel­teef­jes     

1
  • 1 tl gemalen kaneel
  • 250 ml melk
  • 2 zakjes vanillesuiker
  • 1 ei

Klop het ei, de vanillesuiker, kaneel en melk los in een diep bord.

2
  • 8 sneetjes casino wit

Snijd de korstjes van het brood.

3

Wentel de sneetjes brood een voor een door het eimengsel en stapel ze op een bord. Schenk de rest van het eimengsel over de broodstapel. Laat intrekken.

4
  • 20 g boter

Verhit de boter in een ruime koekenpan en bak de helft van de wentelteefjes in 5 min. goudbruin. Keer halverwege.

5
  • 20 g boter

Neem ze uit de pan, verhit de rest van de boter en bak de rest van de wentelteefjes goudbruin.

6

Bon appétit!

Je hebt een verouderde versie van Internet Explorer die wij niet ondersteunen, daarom werkt deze site niet optimaal. We raden je aan een andere browser(versie) te gebruiken.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je deze site niet zien.