Bri­o­che met ha­zel­noot­pas­ta en ker­sen

Én kersen én hazelnootpasta én croissantdeeg. Dat wordt een driedubbel feestje aan de ontbijttafel.

(37)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
frans ontbijt Én kersen én hazelnootpasta én croissantdeeg. Dat wordt een driedubbel feestje aan de ontbijttafel. 4 personen
3 37

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • bakpapier
  • 4 springvormen (Ø 12 cm)

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Bekleed de bodem van de springvormen met bakpapier en vet de randen in.
  2. Rol het croissantdeeg uit en bestrijk dun met de Nutella. Verdeel de bevroren kersen erover en rol het deeg in de lengte op. Snijd de rol in 12 gelijke stukjes.
  3. Leg in elke springvorm 3 rolletjes deeg tegen elkaar aan, met de snijkant naar onderen.
  4. Bak ca. 25 min. in het midden van de oven. Laat 5 min. afkoelen in de vormpjes. Neem eruit en serveer.

variatietip:

Vervang de kersen eens door blauwe bessen (diepvries).

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 460 kcal
  • eiwit 9 g
  • koolhydraten 56 g
  • vet 22 g
    waarvan verzadigd 10 g
  • natrium 680 mg
  • vezels 3 g
Tags
Ook te zien in

Brioche met hazelnootpasta en kersen

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bri­o­che met ha­zel­noot­pas­ta en ker­sen

1

Verwarm de oven voor op 180 °C.

2
  • 2 g boter om in te vetten

Bekleed de bodem van de springvormen met bakpapier en vet de randen in.

3
  • 1 blik super croissantdeeg
  • 100 g Nutella
  • 250 g kersen

Rol het croissantdeeg uit en bestrijk dun met de Nutella. Verdeel de bevroren kersen erover en rol het deeg in de lengte op.

4

Snijd de rol in 12 gelijke stukjes. Leg in elke springvorm 3 rolletjes deeg tegen elkaar aan, met de snijkant naar onderen.

5

Bak ca. 25 min. in het midden van de oven. Laat 5 min. afkoelen in de vormpjes. Neem eruit en serveer.

variatietip:

Vervang de kersen eens door blauwe bessen (diepvries).

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.