Brood­krans ge­vuld met zuid­vruch­ten

  • ontbijt
  • 12 personen
  • 410 kcal voedingswaarden
    • 25 min. bereiden
    • 40 min. wachten
(25)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands ontbijt 12 personen
4 25

Ingrediënten

Keukenspullen
  • tulbandvorm

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Hak de walnoten fijn en snijd de abrikozen in stukjes. Schep met de basterdsuiker, kaneel en honing door elkaar in een kom. Roer in een andere kom de tafelsuiker om met de kaneel.
  2. Bestuif het werkvlak met de bloem en rol het croissantdeeg hierop uit. Snijd het deeg in 12 gelijke stukken. Laat de boter smelten. Bestrijk elk deegbolletje met gesmolten boter en wentel het daarna door de kaneelsuiker.
  3. Vet de tulbandvorm in. Zet de deegballetjes strak tegen elkaar aan in de tulbandvorm, met de sluitkant naar boven. Bak de broodkrans in het midden van de oven in 40 min. goudbruin en gaar. Laat de broodkrans nog 5 min. in de vorm rusten, laat hem daarna uit de vorm op een rooster afkoelen.

Tip:

De krans smaakt het lekkerste wanneer hij nog halfwarm is en de vulling een beetje stroperig.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 410 kcal
  • eiwit 6 g
  • koolhydraten 58 g
  • vet 17 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Broodkrans gevuld met zuidvruchten

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Brood­krans ge­vuld met zuid­vruch­ten

1
1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2
2
  • 55 g walnoten
  • 100 g gedroogde abrikozen
  • 100 g bruine basterdsuiker
  • 3 tl kaneelpoeder
  • 2 el vloeibare honing

Hak de walnoten fijn en snijd de abrikozen in stukjes. Schep met de basterdsuiker, kaneel en honing door elkaar in een kom.

3
3
  • 100 g fijne suiker
  • 3 tl kaneelpoeder

Roer in een andere kom de tafelsuiker om met de kaneel.

4
4
  • 1 el bloem om te bestuiven
  • 700 g super croissantdeeg

Bestuif het werkvlak met de bloem en rol het croissantdeeg hierop uit. Snijd het deeg in 12 gelijke stukken.

5
5
  • 50 g boter

Laat de boter smelten. Bestrijk elk deegbolletje met gesmolten boter en wentel het daarna door de kaneelsuiker.

6
6

Vet de tulbandvorm in. Zet de deegballetjes strak tegen elkaar aan in de tulbandvorm, met de sluitkant naar boven.

7
7

Bak de broodkrans in het midden van de oven in 40 min. goudbruin en gaar.

8
8

Laat de broodkrans nog 5 min. in de vorm rusten, laat hem daarna uit de vorm op een rooster afkoelen.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.