Pit­ti­ge ui­entaart

When east meets west: Hollandse ingrediënten met een Indiase kruidenpasta.

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 695 kcal voedingswaarden
    • 15 min. bereiden
    • 25 min. wachten
(86)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht When east meets west: Hollandse ingrediënten met een Indiase kruidenpasta. 4 personen
3 86

Ingrediënten

Keukenspullen
  • grote braadpan
  • quiche- of taartvorm (Ø 26 cm, geen springvorm)

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Laat het deeg ontdooien. Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de uien in halve ringen. Verhit in een braadpan de olie en bak de uien ca. 4 min. Voeg de ham en de currypasta toe en bak even mee. Klop de eieren los met de slagroom en de kaas. Vet de taartvorm in en bekleed met het ontdooide deeg.
  2. Verdeel het uimengsel erover en giet het eimengsel erover. Bak de taart in het midden van de oven in ca. 25 min. gaar en goudbruin.

combinatietip:

Lekker met een salade van kropsla met yoghurtdressing.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 695 kcal
  • eiwit 31 g
  • koolhydraten 49 g
  • vet 41 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2002 week 14-15

Pittige uientaart

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Pit­ti­ge ui­entaart

1
1
  • 6 plakjes deeg voor hartige taart

Laat het deeg ontdooien.

2
2
  • 4 grote uien
  • 2 el zonnebloemolie
  • 200 g hamreepjes
  • 4 el Indiase kruidenpasta

Snijd de uien in halve ringen. Verhit in een braadpan de olie en bak de uien ca. 4 min. Voeg de ham en de currypasta toe en bak even mee.

3
3
  • 4 eieren
  • 100 ml slagroom
  • 100 g gemalen belegen kaas

Klop de eieren los met de slagroom en de kaas. Vet de taartvorm in en bekleed met het ontdooide deeg.

4
4

Verdeel het uimengsel erover en giet het eimengsel erover.

5
5

Bak de taart in het midden van de oven in ca. 25 min. gaar en goudbruin.

6
6

Verwarm de oven voor op 200 °C.

combinatietip:

Lekker met een salade van kropsla met yoghurtdressing.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.