Pit­ti­ge wor­tel­taart

Dol op de zoete variant van worteltaart? Probeer ook eens deze hartige versie!

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 590 kcal voedingswaarden
    • 30 min. bereiden
    • 30 min. oventijd
(200)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands hoofdgerecht Dol op de zoete variant van worteltaart? Probeer ook eens deze hartige versie! 4 personen
3 200

Ingrediënten

Keukenspullen
  • quichevorm (Ø 24 cm)

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Laat het deeg ontdooien. Snijd de paprika en de winterpeen in blokjes.
  2. Verhit de olie in een braadpan. Bak de paprika en de peen ca. 5 min. Klop de eieren los met de slagroom, kaas en het zout. Vet de quichevorm in. Bekleed de vorm met het deeg en prik op verschillende plaatsen in met een vork.
  3. Verdeel de peen en paprika over de bodem. Schenk het ei-kaasmengsel erover. Bak de taart in het midden van de oven in ca. 30 min. gaar en goudbruin.
video

Bak­vor­men be­kle­den

Instructievideo - 02:06 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 590 kcal
  • eiwit 23 g
  • koolhydraten 35 g
  • vet 38 g
    waarvan verzadigd 17 g
  • natrium 800 mg
  • vezels 6 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in
Receptkaart 2003 week 44-45

Pittige worteltaart

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Pit­ti­ge wor­tel­taart

1
1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2
2
  • 5 plakjes deeg voor hartige taart

Laat het deeg ontdooien.

3
3
  • 1 rode paprika
  • 2 winterpeen

Snijd de paprika en de winterpeen in blokjes.

Paprika's schoonmaken

Instructievideo

00:28 min.

4
4
  • 2 el zonnebloemolie

Verhit de olie in een braadpan. Bak de paprika en de peen ca. 5 min.

5
5
  • 4 eieren
  • 75 ml slagroom
  • 200 g geraspte pittige kaas

Klop de eieren los met slagroom, kaas en het zout.

Bakvormen bekleden

Instructievideo

02:06 min.

6
6
  • 2 el zonnebloemolie

Vet de springvorm in. Bekleed de vorm met het deeg en prik op verschillende plaatsen in met een vork.

7
7

Verdeel de peen en paprika over de bodem. Schenk het ei-kaasmengsel erover.

8
8

Bak de taart in het midden van de oven in ca. 30 min. gaar en goudbruin.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.