Ker­rie­qui­che

Of je hem nu maakt voor een high-tea, een parkpicknick of zomaar, deze quiche hoort er gewoon bij!

  • lunch
  • 4 personen
  • 630 kcal voedingswaarden
    • 20 min. bereiden
    • 45 min. oventijd
(173)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
lunch Of je hem nu maakt voor een high-tea, een parkpicknick of zomaar, deze quiche hoort er gewoon bij! 4 personen
3 173

Ingrediënten

Keukenspullen
  • quichevorm (Ø 24 cm)

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven op 180 °C. Ontdooi het deeg. Bekleed de vorm met het deeg.
  2. Bak het gehakt in een pan met antiaanbaklaag zonder olie of boter 6 min. Snipper de ui. Bak het kerriepoeder en de ui 3 min. mee. Bak daarna de sperziebonen 5 min. op hoog vuur mee. Giet af en schep in de vorm.
  3. Klop de eieren los met de slagroom, peper en zout. Schenk over de gehaktvulling. Bak ca. 45 min. in de oven.

bereidingstip:

Je kunt de quiche 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast. Verwarm ca. 20 min. in de oven op 160 °C. Koud ook lekker.

combinatietip:

Met courgettesalade een volwaardige maaltijd (zie recept elders op ah.nl/recepten).

video

Bak­ken met bla­der­deeg

Instructievideo - 02:21 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 630 kcal
  • eiwit 27 g
  • koolhydraten 32 g
  • vet 43 g
    waarvan verzadigd 20 g
  • natrium 420 mg
  • vezels 4 g
Tags
Ook te zien in

Kerriequiche

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ker­rie­qui­che

1
1

Verwarm de oven op 180 °C.

2
2
  • 5 plakjes deeg voor hartige taart
  • 2 el boter om in te vetten

Ontdooi het deeg. Vet de quichevorm in met boter. Bekleed de vorm met het deeg.

Bakvormen bekleden

Instructievideo

02:06 min.

3
3
  • 300 g rundergehakt

Bak het gehakt in een pan met antiaanbaklaag zonder olie of boter 6 min.

4
4
  • 1 ui

Snipper de ui.

Ui snipperen

Instructievideo

00:52 min.

5
5
  • 2 tl kerriepoeder
  • 225 g sperziebonen

Bak het kerriepoeder en de ui 3 min. mee. Bak daarna de sperziebonen 5 min. op hoog vuur mee. Giet af en schep in de vorm.

6
6
  • 4 eieren
  • 250 ml slagroom

Klop de eieren los met de slagroom, peper en zout. Schenk over de gehaktvulling. Bak ca. 45 min. in de oven.

bereidingstip:

Je kunt de quiche 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast. Verwarm ca. 20 min. in de oven op 160 °C. Koud ook lekker.

combinatietip:

Met courgettesalade een volwaardige maaltijd (zie recept elders op ah.nl/recepten).

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.