Ge­bla­ker­de kip san fran-quinoa­sa­la­de

Deze salade is meer dan rijkgevuld met veel verse groenten, fruit, kaas én kip.

(594)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Deze salade is meer dan rijkgevuld met veel verse groenten, fruit, kaas én kip. 4 personen
3 594

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • keukenmachine

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Doe de quinoa met ruim kokend water in de pan en doe de deksel erop.
  2. Haal de blaadjes van de munt. Doe de Spaanse peper, spinazie, salade-uitjes en koriander (houd een paar blaadjes apart) in de keukenmachine, doe de munt erbij en hak alles fijn.
  3. Leg de kipfilets op een groot stuk bakpapier en hussel ze met peper en zout, het piment en paprikapoeder door elkaar. Vouw het papier over de kipfilets heen en sla ze plaat met een deegroller tot een dikte van 1 1/2 cm. Leg de kipfilets met de olijfolie in een koekenpan, draai ze na 3 tot 4 min. om en bak ze tot ze een beetje 'zwartgeblakerd' en gaar zijn.
  4. Haal de zaadjes uit de paprika's en snijd ze elk in 8 reepjes. Doe de paprika in de koekenpan en schep ze regelmatig om. Schil de mango en snijd die in stukjes.
  5. Giet de quinoa af, spoel de korrels met koud water, giet ze opnieuw af en schep ze op een dienblad of serveerschaal. Hussel het fijngehakte spinaziemengsel erdoor, knijp de limoenen erboven uit, doe de extra vierge olijfolie erbij, meng alles goed en voeg naar smaak peper en zout toe. Strooi de stukjes mango en de gebakken reepjes paprika over de quinoa. Snijd de avocado overlangs doormidden. Verwijder de pit en schep met een theelepel krullen vruchtvlees uit de schil en verdeel deze over de salade. Snijd de kip in reepjes en hussel die met vocht en al door de salade. Verkruimel de witte kaas. Strooi de kaas, de apart gehouden koriander en de tuinkers erover en schep een paar kloddertjes yoghurt erop.

bereidingstip:

Receptuur: © Jamie Oliver. www.jamieoliver.com

video

Avo­ca­do

Onze leverancier - 04:48 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 655 kcal
  • eiwit 40 g
  • koolhydraten 58 g
  • vet 26 g
    waarvan verzadigd 5 g
  • natrium 220 mg
  • vezels 11 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in

Geblakerde kip san fran-quinoasalade

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ge­bla­ker­de kip san fran-quinoa­sa­la­de

1
1
  • 300 g quinoa

Doe de quinoa met ruim kokend water in de pan en doe de deksel erop.

2
2
  • 1 bosje munt

Haal de blaadjes van de munt.

3
3
  • 1 rode peper
  • 100 g bladspinazie
  • 4 salade-uitjes
  • 1 bosje verse koriander

Doe de Spaanse peper, spinazie, salade-uitjes en koriander (houd een paar blaadjes apart) in de keukenmachine, doe de munt erbij en hak alles fijn.

4
4
  • 400 g kipfilet
  • 1 tl gemalen piment
  • 1 tl paprikapoeder

Leg de kipfilets op een groot stuk bakpapier en hussel ze met peper en zout, het piment en paprikapoeder door elkaar.

5
5

Vouw het papier over de kipfilets heen en sla ze plaat met een deegroller tot een dikte van 1 1/2 cm.

6
6
  • 1 el olijfolie

Leg de kipfilets met de olijfolie in een koekenpan, draai ze na 3 tot 4 min. om en bak ze tot ze een beetje 'zwartgeblakerd' en gaar zijn.

7
7
  • 2 paprika's

Haal de zaadjes uit de paprika's en snijd ze elk in 8 reepjes.

Paprika's schoonmaken

Instructievideo

00:28 min.

8
8

Doe de paprika in de koekenpan en schep ze regelmatig om.

9
9
  • 1 mango

Schil de mango en snijd die in stukjes.

Mango snijden

Instructievideo

01:02 min.

10
10

Giet de quinoa af, spoel de korrels met koud water, giet ze opnieuw af en schep ze op een dienblad of serveerschaal.

11
11
  • 2 limoenen
  • 2 el extra vierge olijfolie

Hussel het fijngehakte spinaziemengsel erdoor, knijp de limoenen erboven uit, doe de extra vierge olijfolie erbij, meng alles goed en voeg naar smaak peper en zout toe.

12
12

Strooi de stukjes mango en de gebakken reepjes paprika over de quinoa.

13
13
  • 1 eetrijpe avocado

Snijd de avocado overlangs doormidden. Verwijder de pit en schep met een theelepel krullen vruchtvlees uit de schil en verdeel deze over de salade.

Avocado schillen

Instructievideo

00:46 min.

14
14

Snijd de kip in reepjes en hussel die met vocht en al door de salade.

15
15
  • 50 g witte kaas
  • 1 bakje tuinkers
  • 4 el magere yoghurt

Verkruimel de witte kaas. Strooi de kaas, de apart gehouden koriander en de tuinkers erover en schep een paar kloddertjes yoghurt erop.

bereidingstip:

Receptuur: © Jamie Oliver. www.jamieoliver.com

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.