Quinoa­sa­la­de met gei­ten­kaas

Het nootachtige van de quinoa is heerlijk in deze frisse salade met citrusfruit en avocado.

(343)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
amerikaans hoofdgerecht Het nootachtige van de quinoa is heerlijk in deze frisse salade met citrusfruit en avocado. 4 personen
3 343

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Doe de quinoa en geelwortel met water en wat zout in een pan. Breng aan de kook. Kook tot de quinoa het water helemaal heeft opgenomen, dit duurt ca. 15 min. Neem van het vuur en laat iets afkoelen.
  2. Boen ondertussen de grapefruit schoon. Snijd met een scherp mes de schil en het witte vlies van de grapefruits. Snijd de partjes vruchtvlees los van de vliezen, zodat je het vruchtvlees er gemakkelijk met je mes tussenuit kunt wippen. Doe in een bakje. Boen de limoen en sinaasappel schoon. Rasp de groene schil van de limoen en de oranje schil van de sinaasappel en pers de vruchten uit. Meng het rasp en sap van beide vruchten en olie door de quinoa.
  3. Snijd het basilicum in reepjes (houd wat blaadjes apart) en voeg toe aan de quinoa. Schep de quinoasalade in diepe borden. Verdeel de partjes grapefruit erover. Snijd de avocado overlangs doormidden. Verwijder de pit en schil en snijd het vruchtvlees in partjes. Leg op de salade. Verkruimel de geitenkaas over de borden. Leg op elk bord wat basilicum en flink wat alfalfa. Besprenkel met de rest van de olie en serveer.
video

Ci­trus snij­den

Instructievideo - 01:15 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 600 kcal
  • eiwit 17 g
  • koolhydraten 48 g
  • vet 35 g
    waarvan verzadigd 9 g
  • natrium 135 mg
  • vezels 9 g
Tags
Ook te zien in

Quinoasalade met geitenkaas

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Quinoa­sa­la­de met gei­ten­kaas

1
1
  • 275 g quinoa
  • 1 el gemalen geelwortel (kurkuma)
  • 700 ml kraanwater

Doe de quinoa en geelwortel met water en wat zout in een pan. Breng aan de kook.

2
2

Kook tot de quinoa het water helemaal heeft opgenomen, dit duurt ca. 15 min. Neem van het vuur en laat iets afkoelen.

3
3
  • 2 rode grapefruits

Boen ondertussen de grapefruit schoon. Snijd met een scherp mes de schil en het witte vlies van de grapefruits.

Citrus snijden

Instructievideo

01:15 min.

4
4

Snijd de partjes vruchtvlees los van de vliezen, zodat je het vruchtvlees er gemakkelijk met je mes tussenuit kunt wippen. Doe in een bakje.

5
5
  • 1 limoen
  • 1 sinaasappel

Boen de limoen en sinaasappel schoon. Rasp de groene schil van de limoen en de oranje schil van de sinaasappel en pers de vruchten uit.

6
6
  • 3 el extra vierge olijfolie

Meng het rasp en sap van beide vruchten en olie door de quinoa.

7
7
  • 15 g basilicum

Snijd het basilicum in reepjes (houd wat blaadjes apart) en voeg toe aan de quinoa.

8
8

Schep de quinoasalade in diepe borden. Verdeel de partjes grapefruit erover.

9
9
  • 1 avocado

Snijd de avocado overlangs doormidden. Verwijder de pit en schil en snijd het vruchtvlees in partjes. Leg op de salade.

Avocado schillen

Instructievideo

00:46 min.

10
10
  • 125 g zachte geitenkaas
  • 40 g alfalfa
  • 2 el extra vierge olijfolie

Verkruimel de geitenkaas over de borden. Leg op elk bord wat basilicum en flink wat alfalfa. Besprenkel met de rest van de olie en serveer.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.