Quinoa­sa­la­de met goud­brui­ne tofu

Rijkgevulde vegetarische salade: met lekker veel groenten, quinoa, tofu en witte kaas.

(126)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
mediterraan hoofdgerecht Rijkgevulde vegetarische salade: met lekker veel groenten, quinoa, tofu en witte kaas. 4 personen
3 126

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • keukenmachine

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Laat de tofu uitlekken, snijd in plakken van 1 cm en dep droog. Bestrooi de tofu met het piment en de paprikapoeder. Breng op smaak met peper en zout. Laat marineren.
  2. Kook de quinoa in ruim water 8 min. Giet af, spoel met koud water, giet opnieuw af en schep in een schaal.
  3. Verwijder ondertussen het steeltje van de rode peper en verwijder de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in stukjes. Snijd de salade-uitjes in ringetjes. Snijd de paprika en abrikozen in stukjes. Pers de limoenen uit.
  4. Houd wat spinazie, koriander- en muntblaadjes achter voor garnering. Maal de rest met de peper, salade-uitjes in de keukenmachine fijn.
  5. Verhit 1 el olijfolie in een pan en bak de walnoten en paprika 5 min. Schep regelmatig om. Doe in een schaal en meng de abrikozen erdoor. Meng de quinoa met het spinaziemengsel. Breng op smaak met het limoensap en de extra vierge olijfolie. Schep het paprikamengsel erdoor.
  6. Verhit de rest van de olijfolie in een koekenpan en bak de tofu in 4 min. goudbruin. Keer halverwege.
  7. Snijd de avocado overlangs doormidden. Verwijder de pit en schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil. Snijd in plakken. Verkruimel de kaas. Verdeel de tofu, avocado, witte kaas en tuinkers over de quinoasalade. Garneer met de achtergehouden spinazie, koriander en munt. Serveer met de yoghurt.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 805 kcal
  • eiwit 31 g
  • koolhydraten 64 g
  • vet 44 g
    waarvan verzadigd 8 g
  • natrium 175 mg
  • vezels 14 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in

Quinoasalade met goudbruine tofu

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Quinoa­sa­la­de met goud­brui­ne tofu

1
  • 375 g tofu

Laat de tofu uitlekken, snijd in plakken van 1 cm en dep droog.

2
  • 1 tl gemalen piment
  • 1 tl paprikapoeder

Bestrooi de tofu met het piment en de paprikapoeder. Breng op smaak met peper en zout. Laat marineren.

3
  • 300 g quinoa

Kook de quinoa in ruim water 8 min. Giet af, spoel met koud water, giet opnieuw af en schep in een schaal.

4
  • 1 rode peper
  • 4 salade-uitjes

Verwijder ondertussen het steeltje van de rode peper en verwijder de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in stukjes. Snijd de salade-uitjes in ringetjes.

5
  • 1 rode paprika
  • 100 g gedroogde abrikozen
  • 2 limoenen

Snijd de paprika en abrikozen in stukjes. Pers de limoenen uit.

6
  • 100 g spinazie
  • 15 g koriander
  • 15 g munt

Houd wat spinazie, koriander- en muntblaadjes achter voor garnering. Maal de rest met de peper, salade-uitjes in de keukenmachine fijn.

7
  • 1 el olijfolie
  • 60 g walnoten

Verhit de olijfolie in een pan en bak de walnoten en paprika 5 min. Schep regelmatig om. Doe in een schaal en meng de abrikozen erdoor.

8
  • 2 el olijfolie extra vierge

Meng de quinoa met het spinaziemengsel. Breng op smaak met het limoensap en de extra vierge olijfolie. Schep het paprikamengsel erdoor.

9
  • 2 el olijfolie extra vierge

Verhit de rest van de olijfolie in een koekenpan en bak de tofu in 4 min. goudbruin. Keer halverwege.

10
  • 1 avocado
  • 50 g witte kaas

Snijd de avocado overlangs doormidden. Verwijder de pit en schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil. Snijd in plakken. Verkruimel de kaas.

11
  • 1 bakje tuinkers
  • 4 el magere yoghurt

Verdeel de tofu, avocado, witte kaas en tuinkers over de quinoasalade. Garneer met de achtergehouden spinazie, koriander en munt. Serveer met de yoghurt. Bon appétit!

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.