Ge­gril­de kip­dij­fi­let met ro­ze­ma­rijn

(53)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht 4 personen
3 53

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • pureestamper

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Meng 2/3 van de olie met de rozemarijn, knoflook en peper en zout. Halveer de kipdijfilet in de lengte en marineer de kip 10 min. in het mengsel. Draai hem na 5 min. om. Schil ondertussen de aardappelen, snijd ze in gelijke stukken en kook in 20 min. gaar in water met zout. Giet af en laat 2 min. uitdampen in de pan. Stamp fijn met de pureestamper.
  2. Verhit ondertussen de rest van de olie en bak de paprikareepjes 10 min. Laat de gegrilde paprika's uitlekken, vang het vocht op en voeg dit toe aan de gebakken paprika. Snijd de gegrilde paprika's in reepjes, voeg toe en warm nog 2 min. door. Roer de paprika met het vocht door de puree, warm door en breng op smaak met cayennepeper en eventueel zout.
  3. Verwarm ondertussen de grillpan en gril de kip in 10-12 min. bruin en gaar. Serveer de kip op de stamppot.
video

Pu­ree ma­ken

Kookles - 03:22 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 400 kcal
  • eiwit 23 g
  • koolhydraten 43 g
  • vet 13 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Gegrilde kipdijfilet met rozemarijn

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ge­gril­de kip­dij­fi­let met ro­ze­ma­rijn

1
1
  • 2 el olijfolie
  • 2 takjes rozemarijn
  • 2 tenen knoflook

Snijd de rozemarijn en knoflook fijn. Meng de olie met de rozemarijn, knoflook en peper en zout.

2
2
  • 320 g kipdijfilet

Halveer de kipdijfilet in de lengte en marineer de kip 10 min. in het mengsel. Draai hem na 5 min. om.

3
3
  • 1 kg kruimige aardappel

Schil ondertussen de aardappelen, snijd ze in gelijke stukken en kook in 20 min. gaar in water met zout.

4
4

Giet af en laat 2 min. uitdampen in de pan. Stamp fijn met de pureestamper.

5
5
  • 1 zak paprikamix
  • 1 el olijfolie

Snijd de paprika in repen. Verhit de olie en bak de paprikareepjes 10 min.

6
6
  • 295 g gegrilde rode paprika's

Laat de gegrilde paprika's uitlekken, vang het vocht op en voeg dit toe aan de gebakken paprika.

7
7

Snijd de gegrilde paprika's in reepjes, voeg toe en warm nog 2 min. door.

8
8
  • 1 mespunt gemalen cayennepeper

Roer de paprika met het vocht door de puree, warm door en breng op smaak met cayennepeper en eventueel zout.

9
9

Verwarm ondertussen de grillpan en gril de kip in 10-12 min. bruin en gaar.

10
10

Serveer de kip op de stamppot.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.