Pot-au-feu van kip met aard­ap­pel­pu­ree

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 590 kcal voedingswaarden
    • 20 min. bereiden
    • 30 min. wachten
(181)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
frans hoofdgerecht 4 personen
3 181

Ingrediënten

Keukenspullen
  • pureestamper

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Bestrooi de kip met peper en zout. Verhit de olie in een braadpan en bak de kip in 5 min. rondom bruin. Neem uit de pan. Fruit in dezelfde pan de ui 3 min. Voeg de peen, prei en courgette toe. Fruit 2 min. Voeg het bouillontablet, 350 ml water en de laurierblaadjes toe. Doe de kip erbij en breng aan de kook. Stoof op laag vuur in 30 min. gaar met de deksel half op de pan.
  2. Schil ondertussen de aardappelen, snijd in gelijke stukken en kook in 20 min. gaar in water met zout. Giet af en laat 2 min. uitdampen in de pan. Verwarm ondertussen de melk in een steelpan. Stamp de aardappelen fijn met de pureestamper en roer met een garde de melk erdoor. Breng op smaak met peper en zout. Serveer de pot-au-feu met de aardappelpuree.
video

Prei was­sen

Instructievideo - 00:29 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 590 kcal
  • eiwit 35 g
  • koolhydraten 49 g
  • vet 28 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.