Kip uit de braad­zak met kool­ra­bi­pu­ree

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 590 kcal voedingswaarden
    • 30 min. bereiden
    • 1 uur wachten
(62)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
3 62

Ingrediënten

Keukenspullen
  • aardappelstamper, ovenschaal inhoud ca. 2 liter

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Verwarm de oven voor op 220 °C. Doe de kippenpoten en de uien in de braadzak uit het zakje braadstomen, voeg de kruidenmix toe en sluit de zak met het bijgeleverde clipje, zorg ervoor dat er ruimte in de zak zit. Schud de zak voorzichtig, zodat de kruidenmix zich verdeelt. Leg de zak in de ovenschaal en zet de schaal op het rooster onder in de oven. Braad de kippenpoten en uien gaar in 1 uur. Snijd ondertussen de koolrabi's in plakken, schil deze en snijd ze in kleine blokjes. Doe de koolrabi en de aardappelen in een pan met water en kook ze gaar in 25 min. Giet af, voeg de boter en de melk toe en breng het geheel aan de kook. Stamp de koolrabi en aardappelen tot puree, schep de peterselie erdoor en breng de puree op smaak met peper en zout. Schep de kip met uien en braadvocht op 4 borden en serveer met de koolrabipuree.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 590 kcal
  • eiwit 38 g
  • koolhydraten 62 g
  • vet 21 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2010 week 02-03

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.