Pad­den­stoe­len­la­sag­ne

Rijkgevulde lasagne zónder vlees, mét paddenstoelen. Zo lekker is vega.

(415)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht Rijkgevulde lasagne zónder vlees, mét paddenstoelen. Zo lekker is vega. 4 personen
3 415

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • ovenschaal (20 x 30 cm)

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 180 ºC. Snijd de knoflook fijn. Maak de champignons en paddenstoelen schoon met keukenpapier en snijd in plakjes. Vet de ovenschaal in met de olie. Verhit de olie in een koekenpan. Bak de paddenstoelen en de champignons 4 min. Schep ⅔ van de knoflook in de pan en bak 1 min. mee. Breng op smaak met peper.
  2. Schenk een dun laagje pastasaus in de ingevette ovenschaal. Leg er 2-3 lasagnebladen op. Verdeel er wat paddenstoelen en enkele lepels saus over. Dek af met 2-3 lasagnebladen. Maak meer lagen met de rest van de paddenstoelen en saus. Eindig met een laag lasagnebladen en saus.
  3. Meng de crème fraîche met de kaas en de rest van de knoflook. Schep op de lasagne en strijk uit. Bestrooi met peper. Bak in de oven in ca. 30 min. goudbruin en gaar.

bereidingstip:

Je kunt de lasagne van te voren bereiden, bak hierbij nog niet de lasagne in de oven. Bewaar tot gebruik afgedekt in de koelkast. Neem de schaal tijdens het voorverwarmen van de oven uit de koelkast en bak het ca. 30 min. in de oven.

video

Ro­mi­ge spi­na­zie­la­sag­ne ma­ken

Kookles - 02:43 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 465 kcal
  • eiwit 19 g
  • koolhydraten 57 g
  • vet 17 g
    waarvan verzadigd 7 g
  • natrium 940 mg
  • vezels 7 g
Tags
Ook te zien in

Paddenstoelenlasagne

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Pad­den­stoe­len­la­sag­ne

1
1

Verwarm de oven voor op 180 ºC.

2
2
  • 3 tenen knoflook

Snijd de knoflook fijn.

Knoflook snijden

Instructievideo

00:57 min.

3
3
  • 400 g champignons
  • 200 g paddenstoelenmelange
  • 2 el olijfolie

Maak de champignons en paddenstoelen schoon met keukenpapier en snijd in plakjes. Vet de ovenschaal in met de olie.

4
4
  • 2 el olijfolie

Verhit de olie in een koekenpan. Bak de paddenstoelen en de champignons 4 min.

5
5

Schep ⅔ van de knoflook in de pan en bak 1 min. mee. Breng op smaak met peper.

6
6
  • 780 g pastasaus kruiden
  • 250 g verse lasagnebladen

Schenk een dun laagje pastasaus in de ingevette ovenschaal. Leg er 2-3 lasagnebladen op.

7
7

Verdeel er wat paddenstoelen en enkele lepels saus over. Dek af met 2-3 lasagnebladen.

8
8

Maak meer lagen met de rest van de paddenstoelen en saus. Eindig met een laag lasagnebladen en saus.

9
9
  • 125 g crème fraîche light
  • 50 g geraspte jong belegen kaas

Meng de crème fraîche met de kaas en de rest van de knoflook. Schep op de lasagne en strijk uit. Bestrooi met peper.

10
10

Bak in de oven in ca. 30 min. goudbruin en gaar.

bereidingstip:

Je kunt de lasagne van te voren bereiden, bak hierbij nog niet de lasagne in de oven. Bewaar tot gebruik afgedekt in de koelkast. Neem de schaal tijdens het voorverwarmen van de oven uit de koelkast en bak het ca. 30 min. in de oven.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.