La­sag­ne met cour­get­te en gei­ten­kaas

Het ultieme Italiaanse comfortfood: lasagne. De harde geitenkaas maakt dit recept net iets spannender dan normaal.

(518)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht Het ultieme Italiaanse comfortfood: lasagne. De harde geitenkaas maakt dit recept net iets spannender dan normaal. 4 personen
3 518

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • ovenschaal (2l)

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Oven op 200 °C voorverwarmen. Courgette in de lengte met kaasschaaf in dunne repen schaven.
  2. Bechamelsaus volgens gebruiksaanwijzing met melk bereiden. Op bodem van ovenschaal laagje bechamelsaus schenken en met lasagnebladen afdekken. Een derde deel van courgette erover verdelen. Een derde deel van tomatensaus erop scheppen en met lasagnebladen afdekken. Lagen herhalen tot alle ingrediënten verwerkt zijn en met ruime laag bechamelsaus eindigen. Kaas raspen en over bechamelsaus strooien.
  3. Lasagne in midden van oven in ca. 35 min. goudbruin bakken.
video

Be­cha­mel­saus ma­ken

Instructievideo - 01:19 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 400 kcal
  • eiwit 19 g
  • koolhydraten 56 g
  • vet 10 g
    waarvan verzadigd 6 g
  • natrium 770 mg
  • vezels 3 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2005 week 06-07

Lasagne met courgette en geitenkaas

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

La­sag­ne met cour­get­te en gei­ten­kaas

1
1

Oven op 200 °C voorverwarmen.

2
2
  • 2 courgettes

Courgette in de lengte met kaasschaaf in dunne repen schaven.

3
3
  • 50 g bechamelsaus
  • 500 ml halfvolle melk

Bechamelsaus volgens gebruiksaanwijzing met melk bereiden. Op bodem van ovenschaal laagje bechamelsaus schenken en met lasagnebladen afdekken.

4
4
  • 400 ml sugo pastasaus pikant
  • 8 lasagnebladen

Een derde deel van courgette erover verdelen. Een derde deel van tomatensaus erop scheppen en met lasagnebladen afdekken.

5
5
  • 75 g harde geitenkaas

Lagen herhalen tot alle ingrediënten verwerkt zijn en met ruime laag bechamelsaus eindigen. Kaas raspen en over bechamelsaus strooien.

6
6

Lasagne in midden van oven in ca. 35 min. goudbruin bakken.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.