La­sag­ne met broc­co­li en aman­de­len

Romige pasta met crunchy amandelen en zacht smeltende kaas als topping.

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 595 kcal voedingswaarden
    • 20 min. bereiden
    • 30 min. wachten
(125)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht Romige pasta met crunchy amandelen en zacht smeltende kaas als topping. 4 personen
3 125

Ingrediënten

Keukenspullen
  • ovenschaal inhoud ca. 2 liter

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Verdeel de broccoli in roosjes en stelen, snijd de stelen in reepjes. Kook de broccoli 5 min. Snipper de ui. Fruit de ui in 2 el olie. Giet de broccoli af, schep het uienmengsel erdoor.
  3. Bereid de bechamelsaus met de melk volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de korst van de kaas. Snijd de kaas in plakken en snijd deze in stukken. Vet de braadslee of ovenschaal in met de rest van de olie.
  4. Schep de helft van de broccoli erin, strooi 1/3 van het amandelschaafsel erover en schep er 1/3 van de bechamelsaus over. Leg de helft van de lasagnevellen hierop.
  5. Leg hierop de rest van de broccoli, de helft van het overgebleven amandelschaafsel en de helft van de overgebleven bechamelsaus. Verdeel de rest van de lasagnebladen erover. Schep de rest van de saus erop.
  6. Verdeel de stukken kaas over de bovenkant en strooi de rest van het amandelschaafsel erover. Zet de schaal in het midden van de oven en laat het gerecht in 30 min. goudbruin worden. Serveer direct.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 595 kcal
  • eiwit 28 g
  • koolhydraten 55 g
  • vet 29 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2010 week 04-05

Lasagne met broccoli en amandelen

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

La­sag­ne met broc­co­li en aman­de­len

1
1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2
2
  • 600 g broccoli
  • 1 ui
  • 2 el olijfolie

Verdeel de broccoli in roosjes en stelen, snijd de stelen in reepjes. Kook de broccoli 5 min. Snipper de ui. Fruit de ui in de olie. Giet de broccoli af, schep het uienmengsel erdoor.

3
3
  • 1 zakje bechamelsaus
  • 500 ml melk
  • 185 g port salut
  • 1 el olijfolie

Bereid de bechamelsaus met de melk volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de korst van de kaas. Snijd de kaas in plakken en snijd deze in stukken. Vet de braadslee of ovenschaal in met de rest van de olie.

4
4
  • 15 g amandelschaafsel
  • ¼ pak lasagnevellen

Schep de helft van de broccoli erin, strooi het amandelschaafsel erover en schep er 1/3 van de bechamelsaus over. Leg de helft van de lasagnevellen hierop.

5
5
  • 20 g amandelschaafsel
  • ¼ pak lasagnevellen

Leg hierop de rest van de broccoli, amandelschaafsel en de helft van de overgebleven bechamelsaus. Verdeel de rest van de lasagnebladen erover. Schep de rest van de saus erop.

6
6
  • 20 g amandelschaafsel

Verdeel de stukken kaas over de bovenkant en strooi de rest van het amandelschaafsel erover. Zet de schaal in het midden van de oven en laat het gerecht in 30 min. goudbruin worden. Serveer direct.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.