Kaas­klet­sers

(38)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
lunch 4 personen
3 38

Ingrediënten

Keukenspullen
  • keukenkwastje
  • lage taartvormpjes doorsnede ca. 10 cm

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Warm de oven voor op 200 ºC of gasovenstand 4. Laat intussen het bladerdeeg in ongeveer 10 minuten op het aanrecht ontdooien.
  2. Laat de ananas uitlekken en snij er kleine stukjes van. In een kom klop je met een vork het ei los. Roer er ook de roomkaas, het spek, de ananas en het kerriepoeder door. Vet de vormpjes met het kwastje dun in met boter. Leg in elk vormpje een deegplakje en druk het goed aan. Snij het deeg weg dat boven de vorm uitsteekt. Prik met een vork gaatjes in de bodem.
  3. Verdeel het eimengsel over de vormpjes. Strooi de kaas erover. Knip de bieslook erboven fijn.
  4. Bak de hartige taartjes in het midden van de oven in 20 minuten gaar. Laat ze 5 minuten afkoelen. Snij het deeg met een mes langs de randen los en zet de taartjes op de borden. Lekker voor tussen de middag!
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 510 kcal
  • eiwit 11 g
  • koolhydraten 24 g
  • vet 41 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: Bakken, dat doe je zelf!

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.