Frans ro­que­fort-ap­pel­taartje

  • voorgerecht
  • 4 personen
  • 350 kcal voedingswaarden
    • 20 min. bereiden
    • 15 min. wachten
(82)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
frans voorgerecht 4 personen
3 82

Ingrediënten

Keukenspullen
  • lage taartvormpjes doorsnede ca. 10 cm

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bladerdeeg ontdooien. Oven voorverwarmen op 200 °C of gasovenstand 4. Ei loskloppen met roomkaas, zout en peper. Bloem erdoor mengen. Roquefort verkruimelen en door eimengsel scheppen. Bosuitjes schoonmaken en in ringetjes snijden. Taartvormpjes invetten. Bladerdeeg in taartvormpjes leggen. Appels schillen, halveren, klokhuizen verwijderen en appels in plakjes snijden. Plakjes in ieder taartvormpje op deeg leggen. Bosuitjes erover verdelen. Kaas-eimengsel erover verdelen. Overhangende punten van deeg naar binnen vouwen. Taartjes in ca. 15 minuten in midden van oven goudbruin en gaar bakken. Lekker op bedje van veldsla.

video

Bak­ken met bla­der­deeg

Instructievideo - 02:21 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 350 kcal
  • eiwit 10 g
  • koolhydraten 26 g
  • vet 23 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2003 week 04-05

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.