Tofu met spits­kool en sa­té­saus

(17)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
3 17

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • wok

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Rijst koken volgens gebruiksaanwijzing. Spitskool schoonmaken, in reepjes snijden en wassen. Tofu in blokjes snijden en mengen met 2 eetlepels ketjap. In wok of braadpan olie verhitten. Tofu ca. 3 minuten bakken. Tofu uit pan nemen. Spitskool toevoegen en ca. 5 minuten bakken. Tofu en rest van ketjap toevoegen en nog ca. 2 minuten doorverwarmen. Mengsel op smaak brengen met zout en peper. Satésaus bereiden volgens gebruiksaanwijzing. Tofu-koolmengsel serveren met rijst en satésaus.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 765 kcal
  • eiwit 28 g
  • koolhydraten 78 g
  • vet 38 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2002 week 52-01

Tofu met spitskool en satésaus

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Tofu met spits­kool en sa­té­saus

1
1
  • 300 g zilvervliesrijst
  • 1 spitskool
  • 2 el ketjap manis

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Maak de spitskool schoon, snijd in reepjes en meng met 2 eetlepels ketjap.

2
2
  • 3 el olijfolie
  • 375 g tofu

Verhit in een wok of braadpan de olie. Bak de tofu 3 minuten en neem vervolgens uit de pan.

3
3
  • 1 el ketjap manis

Bak de spitskool 5 minuten en voeg de tofu en de ketjap toe. Verwarm 2 minuten. Breng op smaak met peper en zout.

4
4
  • 8 el satésaus

Bereid de satésaus volgens de aanwijzingen op de verpakking. Serveer het tofu-koolmengsel met rijst en satésaus.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.