Roer­ge­bak­ken spits­kool met pin­da­saus

Pindasaus maakt alles lekkerder. In dit rijstgerecht met spitskool en rode peper doet-ie het ook weer goed.

(71)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Pindasaus maakt alles lekkerder. In dit rijstgerecht met spitskool en rode peper doet-ie het ook weer goed. 4 personen
3 71

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • wok

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Zet heet water op en kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Maak de spitskool schoon en snijd in reepjes. Halveer de peper, verwijder de zaadjes en snijd de peper in ringetjes.
  2. Verhit in een koekenpan 2 el olie en bak het vlees rondom bruin en gaar. Verhit in een wok de rest van de olie en bak de peper 1 min. Voeg de spitskool toe en roerbak in 7 min. tot beetgaar. Breng op smaak met peper en ketjap. Verwarm de saus volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verdeel de spitskool over de borden. Schep het vlees erop. Serveer met rijst en saus.

combinatietip:

Lekker met kroepoek.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 940 kcal
  • eiwit 36 g
  • koolhydraten 114 g
  • vet 35 g
    waarvan verzadigd 6 g
  • natrium 850 mg
  • vezels 7 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in
Receptkaart 2006 week 20-21

Roergebakken spitskool met pindasaus

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Roer­ge­bak­ken spits­kool met pin­da­saus

1
1
  • 400 g snelkookrijst
  • 1 spitskool

Zet heet water op en kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Maak de spitskool schoon en snijd in reepjes.

2
2
  • 1 rode peper

Halveer de peper, verwijder de zaadjes en snijd de peper in ringetjes.

3
3
  • 5 el zonnebloemolie
  • 300 g nasi bami vlees

Verhit in een koekenpan 2 el olie en bak het vlees rondom bruin en gaar. Verhit in een wok de rest van de olie en bak de peper 1 min.

4
4
  • 3 el ketjap manis

Voeg de spitskool toe en roerbak in 7 min. tot beetgaar. Breng op smaak met peper en ketjap.

5
5
  • 400 ml Indonesische satésaus

Verwarm de saus volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verdeel de spitskool over de borden. Schep het vlees erop. Serveer met rijst en saus.

combinatietip:

Lekker met kroepoek.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.