Ei­er­mie met tofu en spits­kool

(35)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
2 35

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Dep de tofu droog met keukenpapier. Verhit de olie in een wok en fruit de ui 5 min. Schep met een schuimspaan uit de pan. Doe de tofu in de pan en bak al omscheppend in 5 min. goudbruin. Schep met een schuimspaan uit de pan. Doe de spitskool in de pan en roerbak tot de groente is geslonken. Voeg de tatenblokjes, de ui en de tofu toe en stoof 5 min. Bereid de eiermie volgens de aanwijzingen op de verpakking. Neem met een schuimspaan uit de pan en verdeel over 4 kommen. Voeg 150 ml kookwater van de mie toe aan de tofu met groente. Voeg van het vuur af de helft van het basilicum toe en breng op smaak met peper en zout. Verdeel de tofu met groente over de kommen en strooi de rest van het basilicum erover.

Tip:

Bak deze hoeveelheid tofu in twee aparte delen, dus eerst de ene helft en vervolgens de andere helft. Dan roert u dit vrij zachte ingrediënt niet zo snel stuk.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 480 kcal
  • eiwit 25 g
  • koolhydraten 55 g
  • vet 18 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2010 week 36-37

Eiermie met tofu en spitskool

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ei­er­mie met tofu en spits­kool

1
1
  • 1 pak tofu
  • 3 el olie
  • 1 ui

Dep de tofu droog met keukenpapier. Verhit de olie in een wok en fruit de ui 5 min. Schep met een schuimspaan uit de pan. Doe de tofu in de pan en bak al omscheppend in 5 min. goudbruin.

2
2
  • 600 g spitskolen
  • 1 blik tomatenblokjes

Schep met een schuimspaan uit de pan. Doe de spitskool in de pan en roerbak tot de groente is geslonken. Voeg de tatenblokjes, de ui en de tofu toe en stoof 5 min.

3
3
  • 1 zak Chinese eiermie

Bereid de eiermie volgens de aanwijzingen op de verpakking. Neem met een schuimspaan uit de pan en verdeel over 4 kommen. Voeg 150 ml kookwater van de mie toe aan de tofu met groente.

4
4
  • 1 bakje basilicum

Voeg van het vuur af de helft van het basilicum toe en breng op smaak met peper en zout. Verdeel de tofu met groente over de kommen en strooi de rest van het basilicum erover.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.