Ei­er­noe­dels met groen­ten en tofu

(47)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
3 47

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de uien in halve ringen, de kastanjechampignons in vieren, de broccoli in roosjes en de tofu in reepjes. Pers de tenen knoflook, meng ze met de ketjap en voeg toe aan de tofu. Laat 10 min. marineren. Kook de broccoli in ruim kokend water 3 min. Schep met een schuimspaan uit de pan in een vergiet.
  2. Bereid de eiernoedels in het broccolikookwater volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit de olie in een wok en roerbak de uien en de champignons 5 min. Voeg de tofu met de marinade toe en roerbak 3 min. Voeg de broccoli toe en roerbak nog 1 min. Breng pittig op smaak met peper en zout.
  3. Giet de eiernoedels af en verdeel ze over 4 borden. Schep de groenten en de tofu erbij. Serveer direct.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 475 kcal
  • eiwit 25 g
  • koolhydraten 60 g
  • vet 15 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2010 week 28-29

Eiernoedels met groenten en tofu

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ei­er­noe­dels met groen­ten en tofu

1
1
  • 3 uien
  • 250 g kastanjechampignons
  • 500 g broccoli
  • 375 g tofu

Snijd de uien in halve ringen, de kastanjechampignons in vieren, de broccoli in roosjes en de tofu in reepjes.

2
2
  • 2 tenen knoflook
  • 3 el ketjap manis

Pers de tenen knoflook, meng ze met de ketjap en voeg toe aan de tofu. Laat 10 min. marineren. Kook de broccoli in ruim kokend water 3 min.

3
3
  • 250 g eiernoedels

Schep met een schuimspaan uit de pan in een vergiet. Bereid de eiernoedels in het broccolikookwater volgens de aanwijzingen op de verpakking.

4
4

Verhit de olie in een wok en roerbak de uien en de champignons 5 min. Voeg de tofu met de marinade toe en roerbak 3 min.

5
5

Voeg de broccoli toe en roerbak nog 1 min. Breng pittig op smaak met peper en zout.

6
6

Giet de eiernoedels af en verdeel ze over 4 borden. Schep de groenten en de tofu erbij. Serveer direct.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.