Tof­fe pe­ren

(9)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
nagerecht 4 personen
4 9

Ingrediënten

Keukenspullen
  • parasolletjes

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Eérst maar eens peren schillen. Dan snij je ze in vieren en haal je het klokhuis eruit.
  2. In een koekenpan smelt je de boter. Bak de peren zachtjes, ca. 5 minuten, af en toe keer je ze om. Leg de gebakken peren op een bord (straks zijn ze weer aan de beurt).
  3. In de koekenpan doe je room, suiker en citroenrasp. Je roert en verwarmt het zaakje net zo lang tót alle suiker gesmolten is. Leg de geduldige peerstukjes in de saus en warm ze nog 1 minuut mee.
  4. Zit iedereen aan tafel? Mooi, want warm zijn deze peren op hun lekkerst. Steek er een parasolletje in voor als de zon gaat schijnen...
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 215 kcal
  • eiwit 2 g
  • koolhydraten 23 g
  • vet 13 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: Bakken, dat doe je zelf!

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.