War­me pe­ren met wal­no­ten­crè­me

(36)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands nagerecht 4 personen
3 36

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Citroenschil boven kleine diepe pan raspen. Citroen uitpersen. Sap in pan met schil, 3 dl water en suiker aan de kook brengen en even laten koken. Ondertussen peren schillen, in vieren snijden en klokhuizen verwijderen. Stukken peer in vocht in pan leggen en 10 min. zachtjes koken. Laten afkoelen. Paar walnoten apart houden, rest grof hakken en mengen met roomkaas en 5 el kookvocht. Walnotencrème op 4 bordjes scheppen, stukken peer ernaast leggen, wat sap erbij scheppen en garneren met achterghouden walnoten.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 312 kcal
  • eiwit 4 g
  • koolhydraten 38 g
  • vet 16 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2007 week 44-45

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.