Pe­ren-aman­del­crum­ble met kar­de­mom

  • nagerecht
  • 4 personen
  • 491 kcal voedingswaarden
    • 20 min. bereiden
    • 1 u. 15 min. wachten
(53)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
nagerecht 4 personen
3 53

Ingrediënten

Keukenspullen
  • keukenmachine
  • eenpersoonsovenschaaltjes, ingevet

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Verwarm de oven voor op 200 ºC. Schil de peren, verwijder de klokhuizen en snijd het vruchtvlees in blokjes. Breng het bessensap met de peer aan de kook en zet het vuur daarna uit. Laat het sap minstens 1 uur in de peren trekken. Maal in een keukenmachine het amandelschaafsel fijn. Voeg de bloem, boter en suiker toe en maal alles tot grove kruimels. Laat de peren uitlekken, en verdeel ze over de ovenschaaltjes. Bestrooi met de kardemom en de kruimels. Bak de perencrumble in circa 15-20 minuten goudbruin. Laat hem tot lauwwarm afkoelen en serveer met lobbige, ongezoete slagroom.

Tip:

Crumble met een twist? Vervang de helft van het bessensap door rode port.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 491 kcal
  • eiwit 6 g
  • koolhydraten 40 g
  • vet 35 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.