Mos­se­len met ci­troen­room en pe­ter­se­lie

(25)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
voorgerecht 4 personen
3 25

Ingrediënten

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Zet een grote (mossel)pan met de wijn op hoog vuur. Laat 3 min. inkoken. Rasp ondertussen de gele schil van de citroen en snijd hem in partjes. Voeg de mosselen, het citroenrasp en de slagroom toe en breng aan de kook met de deksel op de pan. Schud de pan met de deksel erop en breng opnieuw aan de kook. Schud de pan nogmaals en schep de mosselen met het vocht in 4 diepe borden. Garneer met het basilicum en de peterselie en citroenpartjes. Lekker met extra bosui en stokbrood.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 245 kcal
  • eiwit 18 g
  • koolhydraten 9 g
  • vet 14 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Mosselen met citroenroom en peterselie

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Mos­se­len met ci­troen­room en pe­ter­se­lie

1
1
  • 2 kg mosselen
  • 100 ml witte wijn

Zet een grote (mossel)pan met de wijn op hoog vuur. Laat 3 min. inkoken.

2
2
  • 1 citroen

Rasp ondertussen de gele schil van de citroen en snijd hem in partjes.

3
3
  • 125 ml slagroom

Voeg de mosselen, het citroenrasp en de slagroom toe en breng aan de kook met de deksel op de pan.

4
4

Schud de pan met de deksel erop en breng opnieuw aan de kook. Schud de pan nogmaals en schep de mosselen met het vocht in 4 diepe borden.

5
5
  • 15 g basilicum
  • 20 g platte peterselie

Garneer met het basilicum en de peterselie en citroenpartjes. Lekker met extra bosui en stokbrood.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.