Mos­se­len met ci­troen­room

(37)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands hoofdgerecht 4 personen
3 37

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Knoflook pellen en snipperen. Citroenschil raspen en citroen uitpersen. In grote diepe pan olie verhitten en hierin knoflook 2 min. bakken. Prei, citroenschil, bouillontablet en room toevoegen en aan de kook brengen. Zo nu en dan roeren. Mosselen ondertussen wassen. Mosselen die ver openstaan of kapot zijn verwijderen. Mosselen met mosselkruiden (uit bak mosselen) aan pan toevoegen, omscheppen en met deksel op pan in 5-8 min. gaarkoken. Citroensap en peper naar smaak toevoegen. Brood in repen snijden. Mosselen met prei op 4 borden scheppen. Brood erbij geven. Mosselen weggooien die tijdens het koken niet zijn opengegaan.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 477 kcal
  • eiwit 29 g
  • koolhydraten 61 g
  • vet 13 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2008 week 06-07

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.