Ap­pel­flap­pen

De verkruimelde amandelspijs maakt deze zelfgebakken verwennerij éxtra lekker!

  • gebak
  • 10 personen
  • 325 kcal voedingswaarden
    • 20 min. bereiden
    • 25 min. oventijd
(268)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands gebak De verkruimelde amandelspijs maakt deze zelfgebakken verwennerij éxtra lekker! 10 personen
3 268

Ingrediënten

Keukenspullen
  • bakpapier

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 ºC. Laat het bladerdeeg ontdooien. Schil en snijd de appels in parten, verwijder het klokhuis en snijd het vruchtvlees in blokjes van ½ x ½ cm (brunoise). Meng de appel met de rozijnen, kaneel, helft van de suiker en de spijs in een kom.
  2. Leg het bladerdeeg op een met bakpapier beklede bakplaat. Verdeel de vulling over de helft van de plakjes, maar houd de randen vrij. Klop het ei los. Bestrijk de randen met de helft van het ei. Vouw het bladerdeeg diagonaal over vulling dicht en druk met de tanden van een vork de randen aan. Bestrijk de flappen met de rest van het ei en bestrooi met de rest van de suiker. Bak in ca. 25 min. in het midden van de oven goudbruin en gaar.

variatietip:

Voor crunchy appelflappen, vervang de rozijnen door dezelfde hoeveelheid gehakte walnoten.

video

Aman­del­spijs ma­ken

Instructievideo - 01:03 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 325 kcal
  • eiwit 5 g
  • koolhydraten 43 g
  • vet 15 g
    waarvan verzadigd 6 g
  • natrium 275 mg
  • vezels 3 g
Tags
Ook te zien in

Appelflappen

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ap­pel­flap­pen

1
1

Verwarm de oven voor op 200 ºC.

2
2
  • 10 plakjes bladerdeeg

Laat het bladerdeeg ontdooien.

Bakken met bladerdeeg

Instructievideo

02:21 min.

3
3
  • 2 friszure appels

Schil en snijd de appels in parten, verwijder het klokhuis en snijd het vruchtvlees in blokjes van ½ x ½ cm (brunoise).

4
4
  • 100 g rozijnen
  • 1 tl gemalen kaneel
  • 3 el fijne kristalsuiker
  • 150 g amandelspijs

Meng de appel met de rozijnen, kaneel, suiker en spijs in een kom.

5
5

Leg het bladerdeeg op een met bakpapier beklede bakplaat. Verdeel de vulling over de helft van de plakjes, maar houd de randen vrij.

6
6
  • 1 ei

Klop het ei los. Bestrijk de randen met de helft van het ei.

7
7

Vouw het bladerdeeg diagonaal over de vulling dicht en druk met de tanden van een vork de randen aan.

8
8
  • 3 el fijne kristalsuiker

Bestrijk de flappen met de rest van het ei en bestrooi met de rest van de suiker. Bak in ca. 25 min. in het midden van de oven goudbruin en gaar.

variatietip:

Voor crunchy appelflappen, vervang de rozijnen door dezelfde hoeveelheid gehakte walnoten.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.