Ap­pel­flap­pen met si­naas­ap­pel­mar­me­la­de

Net even anders dan de basic appelflappen. Laat je verrassen door deze smaakvolle traktatie.

  • nagerecht
  • 4 personen
  • 235 kcal voedingswaarden
    • 20 min. bereiden
    • 25 min. oventijd
(12)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands nagerecht Net even anders dan de basic appelflappen. Laat je verrassen door deze smaakvolle traktatie. 4 personen
2 12

Ingrediënten

Keukenspullen
  • bakpapier

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Laat het bladerdeeg op een met bakpapier beklede bakplaat ontdooien.
  3. Schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd het vruchtvlees in blokjes. Meng de appel met de marmelade. Verdeel het appelmengsel over de plakjes bladerdeeg, maar houd de randen vrij.
  4. Bestrijk de randen met een beetje water en vouw het bladerdeeg diagonaal over de vulling. Druk met de tanden van een vork de randen aan.
  5. Meng de suiker met de kaneel. Klop het ei los en bestrijk de appelflappen ermee. Bestrooi met de kaneelsuiker.
  6. Bak de appelflappen in ca. 25 min. goudbruin en gaar.
video

Bak­ken met bla­der­deeg

Instructievideo - 02:21 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 235 kcal
  • eiwit 4 g
  • koolhydraten 27 g
  • vet 12 g
    waarvan verzadigd 8 g
  • natrium 200 mg
  • vezels 1 g
Tags

Appelflappen met sinaasappelmarmelade

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ap­pel­flap­pen met si­naas­ap­pel­mar­me­la­de

1
1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2
2
  • 4 plakjes roomboter bladerdeeg

Laat het bladerdeeg op een met bakpapier beklede bakplaat ontdooien.

3
3
  • 1 friszoete appel

Schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd het vruchtvlees in blokjes.

4
4
  • 2 el sinaasappel-gembermarmelades

Meng de appel met de marmelade.

5
5

Verdeel het appelmengsel over de plakjes bladerdeeg, maar houd de randen vrij.

6
6

Bestrijk de randen met een beetje water en vouw het bladerdeeg diagonaal over de vulling. Druk met de tanden van een vork de randen aan.

7
7
  • 1 el suiker
  • 1 tl kaneel
  • 1 ei

Meng de suiker met de kaneel. Klop het ei los en bestrijk de appelflappen ermee. Bestrooi met de kaneelsuiker.

8
8

Bak de appelflappen in ca. 25 min. goudbruin en gaar.

Tip: Dek losjes af met aluminiumfolie als de appelflappen te donker worden.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.