Je hebt een verouderde versie van Internet Explorer, daarom werkt deze site niet optimaal.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je deze site niet zien.

Mi­ni-ap­pel­flap­pen

  • nagerecht
  • 20 personen
  • 105 kcal voedingswaarden
    • 20 min bereiden
    • 20 min wachten
(163)waardeer
Een lekker hollands recept. Het nagerecht bevat de volgende ingrediënten: appels, mandarijn, gemalen kaneel, suiker, roomboterbladerdeeg en ei Hollands nagerecht 20 personen 105 kcal
3 163

Ingrediënten

Bekijk je boodschappenlijst op ah.nl/appie
Keukenspullen
  • bakpapier

Bereiden

1. Verwarm de oven voor op 170 ºC. 2. Snijd de appels in kwarten, verwijder het klokhuis, snijd ze in blokjes van een 1/2 cm (brunoise) en doe in een kom. Rasp de oranje schil van de mandarijn en meng met de kaneel en 1 el suiker door de appel. 3. Snijd de plakjes bladerdeeg diagonaal doormidden. Leg op elk plakje bladerdeeg in het midden een beetje appelvulling en klap de flapjes diagonaal dicht. Druk met de tanden van een vork de randen aan. Bestrijk de driehoekjes met een bakkwast met het ei en bestrooi met de rest van de suiker. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat en bak in het midden van de oven in ca. 20 min. goudbruin en gaar.

video

Bak­ken met bla­der­deeg

Instructievideo - 02:21 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • Energie 105 kcal
  • Eiwit 2 g
  • Vet 6 g
  • Koolhydraten 13 g
Tags