Mi­ni-ap­pel­flap­pen

Echt een traktatie voor kinderen. Makkelijk te maken en - verrassend - met een lichte smaak van mandarijn.

  • nagerecht
  • 20 personen
  • 110 kcal voedingswaarden
    • 20 min. bereiden
    • 20 min. wachten
    • 20 min. oventijd
(181)waardeer
hollands nagerecht Echt een traktatie voor kinderen. Makkelijk te maken en - verrassend - met een lichte smaak van mandarijn. 20 personen
3 181

Ingrediënten

Bekijk je boodschappenlijst op ah.nl/appie
Keukenspullen
  • bakpapier

Bereiden

  1. Verwarm oven voor op 170 ºC. Schil appels en snijd in kwarten, verwijder klokhuis, snijd ze in blokjes van een 1/2 cm (brunoise) en doe in een kom. Boen mandarijn schoon en rasp de oranje schil van de mandarijn en meng met de kaneel en suiker door de appel.
  2. Snijd de plakjes bladerdeeg diagonaal doormidden. Leg op elk plakje bladerdeeg in het midden een beetje appelvulling en klap de flapjes diagonaal dicht. Druk met de tanden van een vork de randen aan. Bestrijk de driehoekjes met een bakkwast met losgeklopt ei en bestrooi met suiker.
  3. Bekleed de bakplaat met bakpapier. Leg de appelflappen erop en bak in het midden van de oven in ca. 20 min. goudbruin en gaar.
video

Bak­ken met bla­der­deeg

Instructievideo - 02:21 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 110 kcal
  • eiwit 2 g
  • koolhydraten 13 g
  • vet 6 g
    waarvan verzadigd 4 g
  • natrium 90 mg
  • vezels 1 g
Tags
Ook te zien in

Mini-appelflappen

terug naar recept

Mi­ni-ap­pel­flap­pen

1
1
  • 2 appels friszoet

Verwarm oven voor op 170 ºC. Schil appels en snijd in kwarten, verwijder klokhuis, snijd ze in blokjes van een 1/2 cm (brunoise) en doe in een kom.

Brunoise snijden

Instructievideo

00:38 min.

2
2
  • 1 el suiker
  • 1 tl gemalen kaneel
  • 1 mandarijn

Boen mandarijn schoon en rasp de oranje schil van de mandarijn en meng met de kaneel en suiker door de appel.

3
3
  • 10 plakjes roomboter bladerdeeg

Snijd de plakjes bladerdeeg diagonaal doormidden. Leg op elk plakje bladerdeeg in het midden een beetje appelvulling en klap de flapjes diagonaal dicht.

Bakken met bladerdeeg

Instructievideo

02:21 min.

4
4
  • 3 el suiker
  • 1 ei

Druk met de tanden van een vork de randen aan. Bestrijk de driehoekjes met een bakkwast met losgeklopt ei en bestrooi met suiker.

5
5

Bekleed de bakplaat met bakpapier. Leg de appelflappen op de bakplaat en bak in het midden van de oven in ca. 20 min. goudbruin en gaar.

Bakvormen bekleden

Instructievideo

02:06 min.

Je hebt een verouderde versie van Internet Explorer die wij niet ondersteunen, daarom werkt deze site niet optimaal. We raden je aan een andere browser(versie) te gebruiken.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je deze site niet zien.