Mi­ni-ap­pel­flap­pen

Echt een traktatie voor kinderen. Makkelijk te maken en - verrassend - met een lichte smaak van mandarijn.

  • gebak
  • 20 personen
  • 110 kcal voedingswaarden
    • 20 min. bereiden
    • 20 min. wachten
    • 20 min. oventijd
(186)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands gebak Echt een traktatie voor kinderen. Makkelijk te maken en - verrassend - met een lichte smaak van mandarijn. 20 personen
3 186

Ingrediënten

Handig als boodschappenlijstje
of om online te bestellen
Keukenspullen
  • bakpapier

Bereiden

  1. Verwarm oven voor op 170 ºC. Schil de appels en snijd in kwarten, verwijder het klokhuis, snijd ze in blokjes van een ½ cm (brunoise) en doe in een kom. Boen de mandarijn schoon en rasp de oranje schil van de mandarijn en meng met de kaneel en de suiker door de appel.
  2. Snijd de plakjes bladerdeeg diagonaal doormidden. Leg op elk plakje bladerdeeg in het midden een beetje appelvulling en klap de flapjes diagonaal dicht. Druk met de tanden van een vork de randen aan. Klop het ei los. Bestrijk de driehoekjes met een bakkwast met het ei en bestrooi met de suiker.
  3. Bekleed de bakplaat met bakpapier. Leg de appelflappen erop en bak in het midden van de oven in ca. 20 min. goudbruin en gaar.
video

Bak­ken met bla­der­deeg

Instructievideo - 02:21 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 110 kcal
  • eiwit 2 g
  • koolhydraten 13 g
  • vet 6 g
    waarvan verzadigd 4 g
  • natrium 90 mg
  • vezels 1 g
Tags
Ook te zien in

Mini-appelflappen

terug naar recept

Mi­ni-ap­pel­flap­pen

1
1

Verwarm oven voor op 170 ºC.

2
2
  • 2 friszoete appels

Schil de appels en snijd in kwarten, verwijder het klokhuis, snijd ze in blokjes van een ½ cm (brunoise) en doe in een kom.

Brunoise snijden

Instructievideo

00:38 min.

3
3
  • 1 mandarijn
  • 1 tl gemalen kaneel
  • 1 el suiker

Boen de mandarijn schoon en rasp de oranje schil van de mandarijn en meng met de kaneel en de suiker door de appel.

4
4
  • 10 plakjes roomboter bladerdeeg

Snijd de plakjes bladerdeeg diagonaal doormidden. Leg op elk plakje deeg in het midden een beetje appelvulling en klap de flapjes diagonaal dicht.

Bakken met bladerdeeg

Instructievideo

02:21 min.

5
5
  • 1 ei
  • 3 el suiker

Druk met de tanden van een vork de randen aan. Klop het ei los. Bestrijk de driehoekjes met een bakkwast met het ei en bestrooi met de suiker.

6
6

Bekleed de bakplaat met bakpapier. Leg de appelflappen op de bakplaat en bak in het midden van de oven in ca. 20 min. goudbruin en gaar.

Bakvormen bekleden

Instructievideo

02:06 min.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.