Spi­na­zie­cur­ry

Indiaas vegagerecht met tofu, kikkererwten en verse spinazie.

(265)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
indiaas hoofdgerecht Indiaas vegagerecht met tofu, kikkererwten en verse spinazie. 4 personen
3 265

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Dep ondertussen de tofu droog met keukenpapier en snijd in blokjes van 1 cm. Verhit de olie in een wok en bak de tofu met zout op hoog vuur in 3 min. goudbruin. Snijd de ui in halve ringen.
  3. Snijd de tomaten in parten. Voeg de ui en tomaat toe aan de tofu en bak 3 min. mee. Voeg hand voor hand de spinazie toe en laat slinken. Voeg de kikkererwten en tikka masalasaus toe en breng op smaak met peper en zout. Warm nog 3 min. door.
  4. Verdeel de rijst over diepe borden en schep de curry erop.
video

Roer­bak­ken / wok­ken

Instructievideo - 00:54 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 635 kcal
  • eiwit 28 g
  • koolhydraten 71 g
  • vet 24 g
    waarvan verzadigd 5 g
  • natrium 1.690 mg
  • vezels 11 g
Tags
Ook te zien in

Spinaziecurry

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Spi­na­zie­cur­ry

1
1
  • 275 g meergranenrijst

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.

2
2
  • 375 g tofu

Dep ondertussen de tofu droog met keukenpapier en snijd in blokjes van 1 cm.

3
3
  • 3 el zonnebloemolie

Verhit de olie in een wok en bak de tofu met zout op hoog vuur in 3 min. goudbruin.

4
4
  • 1 ui
  • 2 tomaten

Snijd de ui in halve ringen. Snijd de tomaten in parten.

5
5

Voeg de ui en tomaat toe aan de tofu en bak 3 min. mee.

6
6
  • 300 g bladspinazie

Voeg hand voor hand de spinazie toe en laat slinken.

7
7
  • 400 g kikkererwten
  • 400 ml Tikka Masala roerbaksaus

Voeg de kikkererwten en Tikka Masalasaus toe en breng op smaak met peper en zout. Warm nog 3 min. door.

8
8

Verdeel de rijst over diepe borden en schep de curry erop.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.