Piz­za to­maat en mas­car­po­ne

Een topping zoals de Italianen hem graag zien: eenvoudig vers en smaakvol.

(166)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht Een topping zoals de Italianen hem graag zien: eenvoudig vers en smaakvol. 2 personen
4 166

Ingrediënten

2 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 ºC. Leg de pizzabodems op de bakplaten of roosters. Snijd de knoflook fijn. Halveer de cherrytomaten. Meng de mascarpone met de knoflook, de helft van de kaas, peper en zout. Bestrijk de pizzabodems met het mascarponemengsel. Leg de tomaten met de snijkant naar boven op de mascarpone. Bestrooi de pizza's met peper en zout. Bak de pizza's boven elkaar in de oven in ca. 12 min. goudbruin en gaar.
  2. Leg de pizza's op borden. Bestrooi met gescheurde blaadjes basilicum en de rest van de kaas.
video

Knof­look snij­den

Instructievideo - 00:57 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 870 kcal
  • eiwit 26 g
  • koolhydraten 104 g
  • vet 39 g
    waarvan verzadigd 20 g
  • natrium 1.555 mg
  • vezels 6 g
Tags
Ook te zien in

Pizza tomaat en mascarpone

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Piz­za to­maat en mas­car­po­ne

1
1

Verwarm de oven voor op 200 ºC.

2
2
  • 2 steenoven pizzabodems

Leg de pizzabodems op de bakplaten of roosters.

3
3
  • 2 tenen knoflook
  • 250 g cherrytomaten

Snijd de knoflook fijn. Halveer de cherrytomaten.

Knoflook snijden

Instructievideo

00:57 min.

4
4
  • 125 g mascarpone
  • 20 g geraspte Parmezaanse kaas

Meng de mascarpone met de knoflook, kaas, peper en zout. Bestrijk de pizzabodems met het mascarponemengsel.

5
5

Leg de tomaten met de snijkant naar boven op de mascarpone. Bestrooi de pizza's met peper en zout.

6
6

Bak de pizza's boven elkaar in de oven in ca. 12 min. goudbruin en gaar.

7
7
  • 8 g basilicum
  • 20 g geraspte Parmezaanse kaas

Leg de pizza's op borden. Bestrooi met gescheurde blaadjes basilicum en de rest van de kaas.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.