Gnoc­chi met ba­si­li­cum en to­maat

(416)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht 4 personen
3 416

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster het amandelschaafsel 2 min. Laat afkoelen op een bord. Verhit ⅔ van de olie in de koekenpan en bak de gnocchi in 10 min. op middelhoog vuur goudbruin en gaar. Schep regelmatig om.
  2. Snijd ondertussen de knoflook fijn. Verhit de rest van de olie in een hapjespan en fruit de knoflook 30 sec. Voeg de spinazie in delen toe en laat al omscheppend slinken. Meng de hüttenkäse met peper door het spinaziemengsel en warm 2 min. mee.
  3. Scheur de baslicumblaadjes in stukken en rasp de Pecorino Romano. Schep het basilicum, ⅔ van de Pecorino en gnocchi door de spinazie. Halveer de tomaten en voeg toe en bestrooi met het amandelschaafsel en de rest van de Pecorino.

variatietip:

Vervang voor een extra hartig accent het amandelschaafsel eens door 2 el kappertjes.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 805 kcal
  • eiwit 22 g
  • koolhydraten 88 g
  • vet 38 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Gnocchi met basilicum en tomaat

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Gnoc­chi met ba­si­li­cum en to­maat

1
1
  • 3 el amandelschaafsel

Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster het amandelschaafsel 2 min. Laat afkoelen op een bord.

2
2
  • 4 el olijfolie
  • 1 kg gnocchi

Verhit de olie in de koekenpan en bak de gnocchi in 10 min. op middelhoog vuur goudbruin en gaar. Schep regelmatig om.

3
3
  • 2 tenen knoflook
  • 2 el olijfolie

Snijd ondertussen de knoflook fijn. Verhit de olie in een hapjespan en fruit de knoflook 30 sec.

4
4
  • 400 g wilde spinazie
  • 200 g hüttenkäse

Voeg de spinazie in delen toe en laat al omscheppend slinken. Meng de hüttenkäse met peper door het spinaziemengsel en warm 2 min. mee.

5
5
  • 20 g basilicum
  • 100 g Pecorino Romano

Scheur de baslicumblaadjes in stukken en rasp de Pecorino Romano. Schep het basilicum, ⅔ van de Pecorino en gnocchi door de spinazie.

6
6
  • 250 g cherrytomaten

Halveer de tomaten en voeg toe en bestrooi met het amandelschaafsel en de rest van de Pecorino.

variatietip:

Vervang voor een extra hartig accent het amandelschaafsel eens door 2 el kappertjes.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.