Ita­li­aan­se rijst met sper­zie­bo­nen en to­maat

Picknick op het programma? Een maaltijdsalade doet het altijd goed, zeker met een mediterraan tintje.

(110)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht Picknick op het programma? Een maaltijdsalade doet het altijd goed, zeker met een mediterraan tintje. 4 personen
3 110

Ingrediënten

Keukenspullen
  • wok

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking, schep de rijst daarna op een grote schaal om even te laten afkoelen. Kook de sperziebonen in 5 minuten gaar en knapperig.
  2. Snipper de ui. Verwarm de olie in een grote wok of braadpan, fruit hierin de gesnipperde uien tot ze goudbruin zien. Schep de cherry tomaten erbij en bak ze al omscheppend nog een minuut mee.
  3. Voeg de rijst toe en bak het geheel omscheppend op hoog vuur, tot de rijst goed heet is. Schep de geraspte kaas door de rijst. Snijd de mozzarella in stukjes. Scheur de basilicumblaadjes grof en schep ze losjes door de rijst, verdeel de mozzarella erover. Serveer met de sperziebonen.

bereidingstip:

Dit gerecht kunt u ook prima met een restje gekookte rijst maken. Na het koken verdubbelt het gewicht van rijst; 300 g ongekookte rijst is ca. 600 g gekookte rijst.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 555 kcal
  • eiwit 21 g
  • koolhydraten 70 g
  • vet 22 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Italiaanse rijst met sperziebonen en tomaat

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ita­li­aan­se rijst met sper­zie­bo­nen en to­maat

1
1
  • 300 g witte rijst
  • 500 g sperziebonen

Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking, schep de rijst daarna op een grote schaal om even te laten afkoelen. Kook de sperziebonen in 5 minuten gaar en knapperig.

2
2
  • 3 uien
  • 2 el olie
  • 250 g cherrytomaten

Snipper de ui. Verwarm de olie in een grote wok of braadpan, fruit hierin de gesnipperde uien tot ze goudbruin zien. Schep de cherry tomaten erbij en bak ze al omscheppend nog een minuut mee.

3
3
  • 100 g geraspte jonge kaas
  • 125 g mozzarella

Voeg de rijst toe en bak het geheel omscheppend op hoog vuur, tot de rijst goed heet is. Schep de geraspte kaas door de rijst. Snijd de mozzarella in stukjes.

4
4
  • 15 g verse basilicum

Scheur de basilicumblaadjes grof en schep ze losjes door de rijst, verdeel de mozzarella erover. Serveer met de sperziebonen.

bereidingstip:

Dit gerecht kunt u ook prima met een restje gekookte rijst maken. Na het koken verdubbelt het gewicht van rijst; 300 g ongekookte rijst is ca. 600 g gekookte rijst.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.