Spa­ghet­ti met to­maat en moz­za­rel­la

(108)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht 4 personen
3 108

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Rooster ondertussen de pijnboompitten in een koekenpan zonder olie of boter in 3 min. goudbruin. Laat afkoelen op een bord.
  2. Snipper de uien en snijd de knoflook fijn. Verhit de olie in een hapjespan en fruit de ui en knoflook 3 min. Halveer de tomaatjes en snijd de mozzarella in stukjes van 1 cm. Voeg de spaghetti, tomaat en mozzarella toe en verwarm nog 1 min. Breng op smaak met peper en zout. Scheur het basilicum in stukjes en verdeel samen met de pijnboompitten over de pasta.

Tip:

De rest van de pijnboompitten smaakt lekker over een salade van veldsla en appel.

video

No­ten, za­den en pit­ten roos­te­ren

Instructievideo - 01:19 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 705 kcal
  • eiwit 27 g
  • koolhydraten 59 g
  • vet 40 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Spaghetti met tomaat en mozzarella

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Spa­ghet­ti met to­maat en moz­za­rel­la

1
1
  • 300 g spaghetti

Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.

2
2
  • 3 el pijnboompitten

Rooster ondertussen de pijnboompitten in een koekenpan zonder olie of boter in 3 min. goudbruin. Laat afkoelen op een bord.

3
3
  • 2 uien
  • 1 teen knoflook
  • 4 el olijfolie

Snipper de uien en snijd de knoflook fijn. Verhit de olie in een hapjespan en fruit de ui en knoflook 3 min.

Ui snipperen

Instructievideo

00:52 min.

4
4
  • 250 g cherrytomaten
  • 250 g mozzarella

Halveer de tomaatjes en snijd de mozzarella in stukjes van 1 cm.

5
5

Voeg de spaghetti, tomaat en mozzarella toe en verwarm nog 1 min. Breng op smaak met peper en zout.

6
6
  • 15 g verse basilicum

Scheur het basilicum in stukjes en verdeel samen met de pijnboompitten over de pasta.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.